Neispunjeno

Elektrifikacija željezničkih čvorova

Partije: SDA | Oblasti: Ekonomija

S ciljem poboljšanja i unapređenja transportne i komunikacijeske infrastrukture zalagat ćemo se za:• izvršiti elektrifikaciju Željezničkog čvora Doboj – Tuzla – Zvornik i Brčko – Tuzla – Banovići ukupne dužine 210 km, za dio koji se odnosi na područje FBiH u vrijednosti 30 miliona EUR,

Obrazloženje

Do isteka treće godine aktuelnog mandata Vlade FBiH nisu zabilježene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja.

Obećanje o elektrifikaciji ovih željezničkih čvorova SDA je dala i na izborima 2010. godine. U prethodnom mandatu, još 2011. godine je najavljeno da će Vlada Španije, putem instuticionalne saradnje Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije i španske kompanije ADIF, finansirati Studiju izvodljivosti za elektrifikaciju Željezničkog čvora Doboj – Tuzla – Zvornik i Brčko – Tuzla – Banovići, modernizaciju 200 putnih prelaza na prugama Bosne i Hercegovine i izgradnju kontrolnih centara za upravljanje saobraćajem. Nakon tadašnjeg potpisivanja zajedničke izjave sa BHŽJK i ADIF, nije bilo nikakvih aktivnosti na pokretanju ovog projekta.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!