Ispunjeno

Dva nova igrališta

Opštine: Istočno Novo Sarajevo

Imamo jasan plan i program šta radimo naredne četiri godine. Hoćemo još dva nova igrališta.

Obrazloženje

U toku mandata načelnika općine zabilježen je značajan napredak na ispunjavanju ovog obećanja, te je na prelazu iz druge u treću godinu mandata obećanje ispunjeno.

Izvor: SNSD tribina Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža

Prema dostupnim informacija, tokom jeseni 2017. godine u toku su radovi na uklanjanju viška zemlje sa lokacije u ulici Hilandarska (obuhvat Regulacionog plana „Centar II“), na kojoj je predviđena izgradnja još jednog Gradskog parka sa svim neophodnim rekreativnim sadržajima, koji su namjenjeni za sve generacije građana. U sklopu gradskog parka predviđena je izgradnja i dva dječija igrališta.

Sredinom jula 2018. godine, iz Opštine Istočno Novo Sarajevo najavljeno je da planiranu izgradnju dva nova igrališta u opštini Istočno Novo Sarajevo, u toku 2018. godine, i to igralište u naselju „Vranješ“, za čiju izgradnju je već potpisan ugovor sa preduzećem „GP Put“ a.d. Istočno Sarajevo, vrijednosti 47.000,00 KM, i planiranu izgradnju igrališta u ulici Karađorđeva, sa polivalentnom podlogom, koja je multifunkcionalna, vrijednosti 110.000,00 KM.

Tokom novembra 2018. godine izvođeni su radovi na izgradnji multifunkcionalnog sportskog igrališta sa polivalentnom podlogom, u blizini ulice Karađorđeva i ulice Nikole Tesle (iza sportske dvorane “Slavija”). Sredinom novembra 2018. godine postavljena je polipropilenska BERGO podloga na budućem multifunkcionalnom igralištu u naselju u blizini ulica Karađorđeva i Nikole Tesle.

Krajem augusta 2018. godine započeli su radovi na izgradnji dječijeg igrališta u naselju Slobode, Opština Istočno Novo Sarajevo. Vrijednost radova iznosi 47.000,00 KM. Radovi se finansiraju iz budžeta opštine Istočno Novo Sarajevo, a planirani rok završetka radova je 40 dana. Početkom oktobra 2018. godine u toku su bili završni radovi na izgradnji dječijeg igrališta u naselju Slobode, opština Istočno Novo Sarajevo.

Ovim radovima ispunjeno je obećanje načelnika Ćosića vezano za izgradnju dva igrališta – u Karađorđevoj ulici koje je koštalo 110.000 KM i na Vranješu, u vrijednosti od 47.000 KM.

Također, načelnik Općine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, u martu 2019. godine najavio je izgradnju sportskog igrališta u kompleksu rekreacione zone i vikend-naselja Tvrdimići.

Predviđena je i lokacija za igralište i zip lajn, kao i za još jedno sportsko igralište. To je turističko-rekreativni kompleks koji je već izazvao pažnju, a koji planiramo da barem 70 odsto bude izgrađen u narednih godinu i po dana.

Ljubiša Ćosić, 26.03.2019.

Izgradnja novog terena za mini fudbal na Tvrdimićima započela je 23. septembra 2019. godine. Kako se navodi, projekat izgradnje podržala je Investiciono razvojna banka Republike Srpske u iznosu od 85.000 KM, dok će ostatak novca biti financiran od strane Općine Istočno Novo Sarajevo u iznosu od 45.000 KM. Ostatak novca je izdvojen za nabavku bicikala, postavljanje info-tabli, te trasiranje pješačke staze.

Siniša Vitković, direktor firme “AIZ” d.o.o. Istočno Sarajevo koja je zadužena za radove na terenu, rekao je da će izgradnja trajati 60 dana. Izgradnja trećeh izgrališta završena je 10. jula 2020. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!