Neispunjeno

Državno ministarstvo za poljoprivredu i ruralni razvoj BiH

Partije: SDA | Oblasti: Ekonomija

Opredjeljeni smo za odlučan pristup rješavanju problema u poljoprivredi (…) /Radi ostvarivanja navedenih ciljeva podržat ćemo:• uspostavu državnog ministarstva za poljoprivredu i ruralni razvoj BiH, te uspostavu drugih neophodnih institucija za nesmetano integrisanje u EU, jasno razgraničiti nadležnosti, obaveze i poslove na državnom nivou i entitetima u skladu sa zahtjevima EU,

Obrazloženje

U aktuelnom mandatu nije bilo aktivnosti vezanih za ovo obećanje.

U aktuelnom mandatu nije bilo aktivnosti na uspostavljanju Ministarstva za poljoprivredu i ruralni razvoj BiH, niti su uspostavljene druge institucije u ovoj oblasti vezane za EU integracije. Problemi sa sukobima nadležnosti i dalje su prisutni: konkretno, odbijanje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske da dostavlja mišljenja na pripremljene podzakonske akte zbog osporavanja ustavne nadležnosti Uprave da se bavi izradom takvih akata, čime se blokira daljnji rad na istim.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!