U progresu

Decentralizacija održavanja kulturnih manifestacija u Kantonu Sarajevo i uključivanje Ilidže u sve vrste događaja koje Kanton finansira

Opštine: Ilidža

Insistirat ćemo na decentralizaciji održavanja kulturnih manifestacija u Kantonu Sarajevo, te uključivanju Ilidže u sve vrste događaja koje Kanton finansira.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Nakon što su u Multimedijalnom centru Ilidža 2021. godine upriličene projekcije filmova sa Sarajevo Film Festivala, filmovi su se na navedenoj lokaciji prikazivali i 2022, odnosno 2023. godine.

FOTO: Općina Ilidža

Mirsad Purivatra sastali su se u augustu 2021. godine “kako bi ozvaničili saradnju, ali i razgovorali o mogućnostima proširenja saradnje u narednim godinama”.

Muzur i Purivatra obišli su tada lokaciju Velikog parka na Ilidži, koji bi u narednim godinama, kako je saopćeno, trebao postati nova festivalska lokacija, odnosno novo veliko otvoreno kino.

Tokom trajanja Sarajevo Film Festivala 2021. godine projekcije su se održavale i u Kinu Ilidža, počevši od 13. augusta, kada je emitovan film “Deset u pola” oskarovca Danisa Tanovića.

Iz Općine Ilidža saopćili su da su se i u 2022. godini u sali nekadašnjeg kina “Igman” prikazivali filmovi sa Sarajevo Film Festivala, ukupno njih 14. Kako je navedeno, filmske projekcije 28. Sarajevo Film Festivala u Multimedijalnom centru Ilidža održavale su se u terminima od 18 i 21 sat.

Dio filmskih projekcija SFF-a 2023. godine ponovo je prikazan u ilidžanskom Kinu Igman. 

U junu 2023. godine iz općinske uprave izvijestili su da će na Ljetnoj pozornice na Ilidži, u sklopu 15. Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo, a koji je podržala i Općina Ilidža, od 18. do 22. jula 2023. godine biti prikazano pet filmova iz programa OFF Generation Features i OFF Screen, s kapacitetom od 400 mjesta.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!