U progresu

Ciljanje na reforme svih javnih preduzeća prema uspostavi jedinstvenog holdinga za upravljanje javnim prijevozom, parkingom i čistoćom na području općine

Opštine: Ilidža

Ciljat ćemo na reforme svih javnih preduzeća prema uspostavi jedinstvenog holdinga za upravljanje javnim prijevozom, parkingom i čistoćom na području Općine Ilidža, čime ćemo umanjiti troškove administracije, približiti takvo preduzeće lokalnim potrebama i efikasnije ga uvezati s onim što u ovom segmentu realiziraju kantonalna javna komunalna preduzeća.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Iz Općine Ilidža su za Istinomjer 12. decembra 2021. godine naveli da je “u toku niz procesa kako bi se osiguralo da Javno preduzeće Ilidža pored poslova koji su propisani Odlukom o osnivanju preuzme upravljanje parking prostorom na području Općine”, te da se “trenutno radi na izradi potrebnih elaborata, pripremi adekvatnih parking površina”.

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da su ustanove koje su u nadležnosti Općine Ilidža reorganizovali i napravili fuziju u jednu, te da je “usvojena nova sistematizacija i plan rada”. 

Za sve ono što nije u nadležnosti općine, a u vezi je sa prostorom općine bili smo aktivni sudionik i predlagač promjena. S obzirom da je nadležnost javnog prijevoza u nadležnosti kantonalnog nivoa vlasti, Općina Ilidža u proteklom periodu kontinuirano je koordinirala i unaprijedila saradnju sa resornim ministarstvom po pitanju navedenog.

Općina Ilidža, 27.11.2023. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!