Započeto

Ciljanje na reforme svih javnih preduzeća prema uspostavi jedinstvenog holdinga za upravljanje javnim prijevozom, parkingom i čistoćom na području općine

Opštine: Ilidža

Ciljat ćemo na reforme svih javnih preduzeća prema uspostavi jedinstvenog holdinga za upravljanje javnim prijevozom, parkingom i čistoćom na području Općine Ilidža, čime ćemo umanjiti troškove administracije, približiti takvo preduzeće lokalnim potrebama i efikasnije ga uvezati s onim što u ovom segmentu realiziraju kantonalna javna komunalna preduzeća.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Iz Općine Ilidža su za Istinomjer 12. decembra 2021. godine naveli da je “u toku niz procesa kako bi se osiguralo da Javno preduzeće Ilidža pored poslova koji su propisani Odlukom o osnivanju preuzme upravljanje parking prostorom na području Općine”, te da se “trenutno radi na izradi potrebnih elaborata, pripremi adekvatnih parking površina”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!