Nije započeto

Brza cesta Bijeljina – Zvornik – Sokolac

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je 17. septembra 2022. godine na tribini u Sokocu gradnju brze ceste Bijeljina – Zvornik – Sokolac.

“Drugi projekat koji je na malo više godina jeste da smo potpisali ugovor s jednom kineskom kompanijom koja će graditi brzu cestu sa četiri trake od Bijeljine gdje se nastavlja na autoput koji smo počeli da gradimo, vidjeli ste to prekjučer, od Rače pa do Bijeljine i dalje prema Brčkom, dakle nastavit će se dalje od Bijeljine preko Zvornika, Han Pijeska i ovdje do Sokoca kako bi se spojio tamo negdje iza Pala sa ovim putem koji dolazi od Višegrada.”

Izvor: Milorad Dodik, Sokolac - predizborna tribina, 17.09.2022.

Kako su u novembru za Istinomjer potvrdili iz Ministarstva saobraćaja i veza RS, ministar je 02.09.2022. godine potpisao je Memorandum sa kineskom kompanijom China Shandong International Economic & Technical Cooperation Group Ltd. of Shandong Hi-speed Group Co Ltd., za pripremu tehničke dokumentacije za brzi put Bijeljina – Zvornik – Milići – Han Pijesak – Sokolac. 

Naveli su i da je u toku provođenje memoranduma i da je kineska kompanija u oktobru 2023. godine dostavila Izvještaj sačinjen nakon obilaska trase budućeg brzog puta.    

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!