Neispunjeno

Briga o civilnim i vojnim invalidima

Partije: SBB | Oblasti: Socijalna politika

Posebno smo u SBB-u opredijeljeni za brigu o (…) civilnim i vojnim invalidima (…) kao i svim drugim ugroženim slojevima stanovništva

Obrazloženje

Obećanje nije ispunjeno u mandatu 2014-2018

Na 45. sjednici Vlade FBiH, 18.03.2016. utvrđen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice s djecom, a jednom od odredaba je precizirano da osnovica za obračun mjesečnih novčanih primanja iznosi 274,40 KM. Ukoliko planirana sredstva za tekuću godinu budu nedostatna za isplatu novčanih primanja ili budu ograničena po nekom drugom pravnom osnovu, raspoloživa sredstva dijele se iznosom potrebnim za isplatu prema Zakonu i određuje koeficijent za mjesečna davanja koji ostaje na snazi do rebalansa Budžeta ili usvajanja novog Budžeta. Odluku o visini koeficijenta donosi Vlada FBiH.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!