Započeto

Asfaltiranje lokalnih i drugih puteva u Kozarskoj Dubici

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Na predizbornom skupu u Kozarskoj Dubici, održanom 29.9.2022. godine Milorad Dodik je najavio asfaltiranje lokalnih i drugih puteva u ovom mjestu.

“Imamo namjeru da nastavimo sa asfaltiranjem lokalnih i drugih puteva, da završimo ovaj centar za kulturu koji je veoma važan za vas.”

Izvor: Predizborni skup SNSD-a, Kozarska Dubica 29.9.2022.

Tokom februara 2023. godine, izvršeno je asfaltiranje dionice Novi Grad – Karan u dužini 2,5 kilometra. Ovaj projekat finasiralo je Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske” a utrošeno 500.000 KM.

Izgradnja brze ceste Prijedor – Kozarska Dubica – Donja Gradina značit će bolju povezanost u smislu putne komunikacije, te će donijeti korist kako stanovništvu tako i privredi ali ne smije izostati ni rehabilitacija postojećeg Magistralnog puta M15 koji povezuje Prijedor i Kozarsku Dubicu, izjavio je Dragan Brdar poslanik NPS-a na sjednici Narodne Skupštine RS održanoj 17.7.2023. godine. 

Na ovaj način bi mještani sela koja gravitiraju na ovom području, Knežica, Brekinja, Međuvođe i drugi, ostali uskraćeni za kvalitetnu putnu komunikaciju. Stoga, prilikom izgradnje brze ceste, treba imati u planu i rehabilitaciju ovog putnog pravca imajući u vidu značaj prijedorske regije i njenih opština, prvenstveno mislim na Kozarsku Dubicu koja graniči sa Evropskom unijom i ima dva granična prelaza.

Dragan Brdar, 17.7.2023.

Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović potvrdio je da se prilikom potpisivanja koncesionog ugovora o izgradnji autoputa Banjaluka-Prijedor, razgovaralo i o rehabilitaciji magistralnog puta Prijedor-Kozarska Dubica.

Nadam se da će analize pokazati opravdanost, a i smatram da treba da se ovaj put rehabilituje, kako zbog mještana koji žive na tom putnom pravcu, tako i zbog značaja te putne komunikacije.

Nedjeljko Čubrilović, 17.7.2023.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!