Neispunjeno

Analiza donesenih zakona i propisa iz nadležnosti Ministarstva pravde i uprave KS

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Državno uređenje

U roku od 3 mjeseca izvršiti analizu donesenih zakona i propisa iz nadležnosti Ministarstva pravde i uprave KS, sa aspekta uočenih nedostataka u primjeni istih te poduzeti aktivnosti na izradi novih rješenja u cilju prevazilaženja uočenih nedostataka. Ova mjera podrazumjeva i analizu relevantnih propisa iz ove oblasti na višim nivoima vlasti, s ciljem pokretanja inicijative za odgovarajuće izmjene i dopune propisa koji su iz nadležnosti viših nivoa vlasti /npr. Zakona o organizaciji organa uprave FBiH/;

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Vlada KS u aktuelnom sazivu tokom prva tri mjeseca svog mandata nije vršila analizu donesenih zakona i propisa iz nadležnosti Ministarstva pravde i uprave KS, kao ni na poduzimanju aktivnosti na izradi novih rješenja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!