Nije započeto

Amfiteatar na otvorenom kod nekadašnjeg Kina Kozare

Opštine: Banja Luka

Amfiteatar na otvorenom umjesto dvanaestospratnice kod nekadašnjeg Kina Kozare. Zaustaviti gradnju nebodera koji narušava životni prostor naših sugrađana i izgraditi prostor za književne, poetske, dramske i filmske večeri, koje će biti prilagođene ovom prostoru i koje neće narušavati mir našim stanovnika. Naša vizije jeste oplemeniti svaki dio našeg grada novim sadržajem, ali nikada na štetu građana grada Banjaluke.

Izvor: Draško Stanivuković - Nova Banja Luka

Tokom februara 2021. godine gradska uprava Banja Luke obavijestila je javnost da su “u toku pripreme za odvoz građevinskog otpada sa prostora nekadašnjeg kina „Kozara“, koje nemaju veze sa početkom radova na ovom lokalitetu, već je riječ isključivo o uređenju ovog prostora.” U saopćenju se navodi i da će “za bilo kakve radove vezane za ovu lokaciju, Gradska uprava konsultovati stanare iz okolnih zgrada koji se protive gradnji planiranog objekta.”

U odgovoru na naš upit iz Gradske uprave Banja Luke naveli je planirano uređenje multifunkcionalnog ozelenjenog prostora za građane s obzirom da će ipak doći do gradnje stambenog objekta.

Uveliko se radi na pregovorima sa investitorima i postignut je dogovor kojim investitor, Grad ili i građani mogu biti zadovoljni. Iako gradnja stambenog objeka nije mogla biti zaustavljena, s obzirom na to da je investitor ispoštovao sve potrebna zakonske procedure, građani ovog dijela grada neće ostati bez prostora za svoje potrebe. Planirano je uređene multifunkcionalnog ozelenjenog prostora za građane, koji će biti poput teatra na otvorenom i koji će građani moći da koriste u razne svrhe, između ostalo i za održavanje raznih priredbi, književnih večeri i slično.

Za Istinomjer iz GU Banja Luka je u decembru 2022. godine saopšteno da je Amfiteatar planiran i predviđen da se gradi, pored stambenog objekta čiju je gradnju trenutno obustavio Ustavni sud obaranjem regulacionog plana.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!