Ispunjeno

Pravilnik o vođenju registra samostalnih umjetnika i stručnjaka iz oblasti kulture u RS stupio na snagu

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske najavljeno je, u februaru ove godine, da će se “pristupiti izradi pravilnika o vođenju registra samostalnih umjetnika i stručnjaka iz oblasti kulture u Republici Srpskoj”.

Govoreći o broju i potrebi definisanja statusa samostalnih umjetnika i stručnjaka u Republici Srpskoj, ministrica prosvjete i kulture, Natalija Trivić izjavila izjavila je sljedeće:

Mi tih stručnjaka imamo otprilike dvije hiljade. Želimo da znamo ko su oni, da definišemo njihov status. Želimo da ih uključimo u različite programe, želimo, na kraju krajeva da im damo neku startnu poziciju kao samostalnim umjetnicima. Samim tim ćemo uticati i na razvoj kulture Republike Srpske.

Natalija Trivić, 26.02.2019.

Kako je i najavljeno, izrađen je pravilnik kojim je uređeno ovo pitanje.

Pravilnik o postupku vođenja Registra umjetnika i Registra stručnjaka u kulturi objavljen je u „Službenom glasniku Republike Srpske“, broj 43/19 od 28. maja 2019. godine, a stupio je na snagu osmog dana od dana objavljivanja, odnosno 5. juna 2019. godine.

Odjeljenje za informisanje i informacione tehnologije, 02.08.2019

Ovim Istinomjer Ministarstvu prosvjete i kulture RS na čelu sa ministricom Natalijom Trivić, za izradu pravilnika o postupku vođenja registra samostalnih umjetnika i stručnjaka iz oblasti kulture u Republici Srpskoj daje ocjenu ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!