Pomalo razmaženi

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković gostovala je na Hayat TV-u 19. januara 2022. godine. Pored aktuelnih izazova s kojima se BiH susreće na međunarodnom planu, Turković je komentarisala i kvalitet života svojih sugrađana.

Tako je Turković ustvrdila da građani BiH treba da se izbore za bolju budućnost, a na popratno pitanje voditeljice jesu li građani umorni od borbe, Turković je izjavila da “niko nema pravo da bude umoran”:

Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, onaj ko ima svjetlo u domu, onaj ko ima nešto da pojede, on ne može biti umoran. Ja se uvijek, ja mislim da smo mi pomalo razmaženi.

Bisera Turković, 19.1.2022.

Nakon toga, ministrica vanjskih poslova BiH je uporedila našu zemlju sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), kazavši da je oko zvaničnih institucija BiH manje beskućnika nego oko američkih:

Ja se iznenadim koliko oko State Departmenta vidim šatora u koje su smješteni beskućnici. Vi, ovdje, u Sarajevu, oko Predsjedništva, oko zgrade Vijeća ministara, oko parlamenta, još uvijek nemate šatore sa beskućnicima.

Bisera Turković, 19.1.2022.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!