Područje Općine Trnovo – Babin do dobilo novu led rasvjetu

Početkom aprila ove godine iz Vlade Kantona Sarajevo (KS) najavljena je realizacija projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području Općine Trnovo – Babin do.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS, Srđan Mandić i pomoćnik načelnika Općine Trnovo, Osman Smječanin potpisali su 12.04.2019. godine Sporazum o realizaciji projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području Općine Trnovo – Babin do vrijedan 70.000 KM.

Ovaj projekt je izraz naše podrške razvoju cjelokupnog prostora Bjelašnice kao jednog od najatraktivnijih dijelova naše zemlje. Namjera nam je da krenemo sa zamjenom svih starih svjetiljki i led rasvjetu postavimo i u urbane dijelove kantona, što će napraviti ogromne uštede u potrošnji energije te stvoriti dodatne mogućnosti za primjenu modernih tehnoloških dostigunuća.

Srđan Mandić, 12.04.2019.

Projektom je predviđena zamjena 50 starih svjetiljki, i to sa led rasvjetnim tijelima, a rok do kojeg je ovo područje trebalo dobiti novu rasvjetu bio je 30. septembar 2019. godine.

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS saopćilo je 17. septembra ove godine da je projekt izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području Općine Trnovo – Babin do realizovan.

Ovaj projekt je izraz naše podrške razvoju cjelokupnog prostora Bjelašnice kao jednog od najatraktivnijih dijelova naše zemlje. Namjeravamo led rasvjetu postaviti i u urbane dijelove Kantona, čime bismo napravili uštede u potrošnji energije.

Srđan Mandić, 17.09.2019.

Shodno navedenom Istinomjer obećanju resornog ministra Srđana Mandića, vezano za realizaciju projekta postavljanja led rasvjete, daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Konsultacije o sazivu novog Vijeća ministara BiH na čekanju

Nakon što je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH imenovao Zorana Tegeltiju na poziciju predsjedavajućeg Vijeća...

Stvaranje uslova za promjenu sistema sufinansiranja sportskih događaja i udruženja

Aktuelni gradonačelnik Banja Luke, Igor Radojičić je u svom predizbornom programu uoči Lokanih izbora 2016. godine kao jedan od ciljeva naveo i "Promjenu sistema sufinansiranja sportskih događaja i...Jesen prođe, novog Zakona o Danu Republike Srpske još nema

Početkom aprila tekuće godine predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik izjavio je “da će Republika Srpska na jesen donijeti novi zakon kojim će se ponoviti da se 9. januar slavi kao Dan Republike Srpske”....