Područje Općine Trnovo – Babin Do. dobit će novu led rasvjetu

Realizacijom projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području Općine Trnovo – Babin Do. biće zamijenjeno 50 starih svjetiljki, i to sa led rasvjetnim tijelima, a rok do kojeg bi ovo područje trebalo dobiti novu rasvjetu je 30. septembar 2019. godine.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i pomoćnik načelnika općine Trnovo, Osman Smječanin potpisali 12.04.2019. godine Sporazum o realizaciji projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području općine Trnovo – Babin Do. vrijedan 70.000 KM.

Ovaj projekt je izraz naše podrške razvoju cjelokupnog prostora Bjelašnice kao jednog od najatraktivnijih dijelova naše zemlje. Namjera nam je da krenemo sa zamjenom svih starih svjetiljki i led rasvjetu postavimo i u urbane dijelove kantona, što će napraviti ogromne uštede u potrošnji energije te stvoriti dodatne mogućnosti za primjenu modernih tehnoloških dostigunuća.

Srđan Mandić, 12.04.2019.

Istinomjer će pratiti da li će područje Općine Trnovo – Babin Do dobiti novu led rasvjetu u najavljenom roku.

 

(Istinomjer.ba)

 

Vijeće ministara BiH nije “pomoćno tijelo” Predsjedništva BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik gostujući u jednoj od TV emisija, ponovo je pokazao nepoznavanje...

Uskoro počinje sanacija krova Aškenaške sinagoge?

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Damir Filipović je na sastanku, koji je održao u martu ove godine, sa predsjednikom Jevrejske zajednice u BiH Jakobom Fincijem, najavio da...


Uskoro počinje druga faza izgradnje gasovoda Igman – Hadžići?

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i direktorica KJKP ”Sarajevogas”, Nihada Glamoč su u petak, 19. aprila, potpisali Sporazum o realizaciji projekta...