Područje Općine Trnovo – Babin Do. dobit će novu led rasvjetu

Realizacijom projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području Općine Trnovo – Babin Do. biće zamijenjeno 50 starih svjetiljki, i to sa led rasvjetnim tijelima, a rok do kojeg bi ovo područje trebalo dobiti novu rasvjetu je 30. septembar 2019. godine.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, Srđan Mandić i pomoćnik načelnika općine Trnovo, Osman Smječanin potpisali 12.04.2019. godine Sporazum o realizaciji projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području općine Trnovo – Babin Do. vrijedan 70.000 KM.

Ovaj projekt je izraz naše podrške razvoju cjelokupnog prostora Bjelašnice kao jednog od najatraktivnijih dijelova naše zemlje. Namjera nam je da krenemo sa zamjenom svih starih svjetiljki i led rasvjetu postavimo i u urbane dijelove kantona, što će napraviti ogromne uštede u potrošnji energije te stvoriti dodatne mogućnosti za primjenu modernih tehnoloških dostigunuća.

Srđan Mandić, 12.04.2019.

Istinomjer će pratiti da li će područje Općine Trnovo – Babin Do dobiti novu led rasvjetu u najavljenom roku.

 

(Istinomjer.ba)

 

Istočno Novo Sarajevo uskoro dobija savremeno opremljeno gradsko pozorište?

Direktor Javne ustanove za kulturu - Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, Mladen Janković najavio je da bi ova...

Uskoro počinje primjena odluke o najnižim tehničkim uslovima koje moraju ispunjavati vozila

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH je krajem marta ove godine donijelo odluku o “najnižim tehničkim zahtjevima za novoproizvedena i korištena vozila pri homologaciji tipa vozila i homologaciji...Da li će đaci iz Konjević Polja u predstojećoj školskoj godini pohađati nastavu na bosanskom jeziku?

Potpredsjednik Republike Srpske (RS), Ramiz Salkić najavio je da će ovih dana “ponovo pisanim putem pozvati Vladu i resorno entitetsko ministarstvo da prestanu kršiti Ustav entiteta, te važeće...