Područje Općine Trnovo – Babin do dobilo novu led rasvjetu

Početkom aprila ove godine iz Vlade Kantona Sarajevo (KS) najavljena je realizacija projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području Općine Trnovo – Babin do.

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS, Srđan Mandić i pomoćnik načelnika Općine Trnovo, Osman Smječanin potpisali su 12.04.2019. godine Sporazum o realizaciji projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području Općine Trnovo – Babin do vrijedan 70.000 KM.

Ovaj projekt je izraz naše podrške razvoju cjelokupnog prostora Bjelašnice kao jednog od najatraktivnijih dijelova naše zemlje. Namjera nam je da krenemo sa zamjenom svih starih svjetiljki i led rasvjetu postavimo i u urbane dijelove kantona, što će napraviti ogromne uštede u potrošnji energije te stvoriti dodatne mogućnosti za primjenu modernih tehnoloških dostigunuća.

Srđan Mandić, 12.04.2019.

Projektom je predviđena zamjena 50 starih svjetiljki, i to sa led rasvjetnim tijelima, a rok do kojeg je ovo područje trebalo dobiti novu rasvjetu bio je 30. septembar 2019. godine.

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS saopćilo je 17. septembra ove godine da je projekt izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području Općine Trnovo – Babin do realizovan.

Ovaj projekt je izraz naše podrške razvoju cjelokupnog prostora Bjelašnice kao jednog od najatraktivnijih dijelova naše zemlje. Namjeravamo led rasvjetu postaviti i u urbane dijelove Kantona, čime bismo napravili uštede u potrošnji energije.

Srđan Mandić, 17.09.2019.

Shodno navedenom Istinomjer obećanju resornog ministra Srđana Mandića, vezano za realizaciju projekta postavljanja led rasvjete, daje ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Stvaraju se uslovi za obnovu Bistričke stanice

U junu 2019. godine, odlukom Gradskog vijeća (GV) Grada Sarajeva kojom je omogućeno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa...

Koliko je SDA imala zastupnica u Skupštini USK od 1996. godine do danas

U svom nedavnom istupu u javnosti, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA, Šemsudin Dedić pored ostalog je govorio o, kako je rekao, pomacima koje je SDA...

Povećanja prostornih i kadrovskih kapaciteta za potrebe predškolskog obrazovanja u KS

Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo nedavno je saopćeno da je pokrenuta procedura “da se udvostruči broj sati obaveznog predškolskog programa za djecu u godini pred polazak...