Ispunjeno

Početkom septembra svečano otvaranje Centra za bazičnu rehabilitaciju u Loparama

Kamen temeljac za izgradnju objekta fizijatrije i Centra za mentalno zdravlje u Loparama položen je septembra 2018. godine, a Zahvalnicu Doma zdravlja u Loparama za, kako je navedeno, “podršku u radu” ove ustanove već krajem iste godine dobio je načelnik Opštine Lopare, Rado Savić.

Tom prilikom Savić je istakao da je u 2018. godini “rađeno na projektima koji su poboljšali kvalitet zdravstvenih usluga” za građane Lopara, ali i najavio “da će Opština Lopare podržati i naredne projekte Doma zdravlja”.

Govoreći o investicijama za naredni period, načelnik Lopara je početkom 2019. godine pored ostalog za tekuću godinu najavio i nastavak implementacije projekta “uređenja Doma zdravlja, otvaranje centra za bazičnu rehabilitaciju, kao i Centra za mentalno zdravlje”.

Direktor Doma zdravlja u Loparama, Želimir Nešković je 22.08.2019. godine obavijestio javnost da je izgradnja objekta površine 240 metara kvadratnih završena. U objekat je, kako je navedeno, uloženo 400.000 KM vlastitih sredstava ove zdravstene ustanove, te će u njemu biti smješteni Centar za bazičnu rehabilitaciju i stomatologija. Svečano otvaranje planirano je za 4. septembar.

Izgradnjom Centra za bazičnu rehabilitaciju završili smo jedan od najznačajnijih projekata od kako postoji Dom zdravlja u Loparama i naši zdravstveni osiguranici više neće morati da koriste ove usluge u drugim zdravstvenim ustanovama.

Želimir Nešković, 22.08.2019.

Ovim Istinomjer obećanje načelnika Opštine Lopare, Rade Savića o izgradnji i uređenju Doma zdravlja u Loparama ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!