Početkom septembra svečano otvaranje Centra za bazičnu rehabilitaciju u Loparama

Kamen temeljac za izgradnju objekta fizijatrije i Centra za mentalno zdravlje u Loparama položen je septembra 2018. godine, a Zahvalnicu Doma zdravlja u Loparama za, kako je navedeno, “podršku u radu” ove ustanove već krajem iste godine dobio je načelnik Opštine Lopare, Rado Savić.

Tom prilikom Savić je istakao da je u 2018. godini “rađeno na projektima koji su poboljšali kvalitet zdravstvenih usluga” za građane Lopara, ali i najavio “da će Opština Lopare podržati i naredne projekte Doma zdravlja”.

Govoreći o investicijama za naredni period, načelnik Lopara je početkom 2019. godine pored ostalog za tekuću godinu najavio i nastavak implementacije projekta “uređenja Doma zdravlja, otvaranje centra za bazičnu rehabilitaciju, kao i Centra za mentalno zdravlje”.

Direktor Doma zdravlja u Loparama, Želimir Nešković je 22.08.2019. godine obavijestio javnost da je izgradnja objekta površine 240 metara kvadratnih završena. U objekat je, kako je navedeno, uloženo 400.000 KM vlastitih sredstava ove zdravstene ustanove, te će u njemu biti smješteni Centar za bazičnu rehabilitaciju i stomatologija. Svečano otvaranje planirano je za 4. septembar.

Izgradnjom Centra za bazičnu rehabilitaciju završili smo jedan od najznačajnijih projekata od kako postoji Dom zdravlja u Loparama i naši zdravstveni osiguranici više neće morati da koriste ove usluge u drugim zdravstvenim ustanovama.

Želimir Nešković, 22.08.2019.

Ovim Istinomjer obećanje načelnika Opštine Lopare, Rade Savića o izgradnji i uređenju Doma zdravlja u Loparama ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Nakon “tehničke greške” PDP najavio ispravku

Jedna od tačaka koja se našla na dnevnom redu 3. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) bio...

Sjednica Skupštine Elektroprijenosa BiH još uvijek na čekanju

Na sastanku održanom 26.12. 2019. godine kojem su prisustvovali entitetski premijeri, Fadil Novalić i Radovan Višković, te predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, pored ostalog je...


Do kraja januara odluka o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo?

Izjavivši da očekuje “da će u utorak u 12 sati biti potpisan Sporazum koji predviđa da zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS iz reda srpskog naroda Smiljana Viteškić predsjedava privremeno...