Početkom septembra svečano otvaranje Centra za bazičnu rehabilitaciju u Loparama

Kamen temeljac za izgradnju objekta fizijatrije i Centra za mentalno zdravlje u Loparama položen je septembra 2018. godine, a Zahvalnicu Doma zdravlja u Loparama za, kako je navedeno, “podršku u radu” ove ustanove već krajem iste godine dobio je načelnik Opštine Lopare, Rado Savić.

Tom prilikom Savić je istakao da je u 2018. godini “rađeno na projektima koji su poboljšali kvalitet zdravstvenih usluga” za građane Lopara, ali i najavio “da će Opština Lopare podržati i naredne projekte Doma zdravlja”.

Govoreći o investicijama za naredni period, načelnik Lopara je početkom 2019. godine pored ostalog za tekuću godinu najavio i nastavak implementacije projekta “uređenja Doma zdravlja, otvaranje centra za bazičnu rehabilitaciju, kao i Centra za mentalno zdravlje”.

Direktor Doma zdravlja u Loparama, Želimir Nešković je 22.08.2019. godine obavijestio javnost da je izgradnja objekta površine 240 metara kvadratnih završena. U objekat je, kako je navedeno, uloženo 400.000 KM vlastitih sredstava ove zdravstene ustanove, te će u njemu biti smješteni Centar za bazičnu rehabilitaciju i stomatologija. Svečano otvaranje planirano je za 4. septembar.

Izgradnjom Centra za bazičnu rehabilitaciju završili smo jedan od najznačajnijih projekata od kako postoji Dom zdravlja u Loparama i naši zdravstveni osiguranici više neće morati da koriste ove usluge u drugim zdravstvenim ustanovama.

Želimir Nešković, 22.08.2019.

Ovim Istinomjer obećanje načelnika Opštine Lopare, Rade Savića o izgradnji i uređenju Doma zdravlja u Loparama ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Najavljeno povećanje plata koje se isplaćuju iz budžeta RS

Premijer Vlade Republike Srpske (RS), Radovan Višković najavio je da će “od početka naredne godine” biti povećane plate...

I Mektić pocijepao boračku knjižicu

Major u nekadašnjoj vojsci Republike Srpske, Brano Pejanović “vidno razočaran u ono zbog čega se borio i krv prolivao”, pocijepao je člansku knjižicu boračke organizacije čiji je član bio. Da će...Hoće li rad Zastupničkog doma PS BiH biti odblokiran?

Osvrćući se na zastoj u radu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH), još polovinom oktobra ove godine predsjednik SDS-a, Mirko Šarović izjavio je da je deblokada rada ovog...