Ispunjeno

Opština Lopare učenicima obezbijedila sezonske propusnice za novi bazen

Skupština opštine Lopare je na sjednici održanoj 07.06.2019. godine donijela odluku “o odobrenju novčanih sredstava kako bi se za svih 903 učenika osnovnih i srednje škole sa područja ove majevičke opštine dodijelile besplatne sezonske karte za bazene”.

Izgradnja bazena u Loparama najavljena je još jula 2018. godine tokom manifestacije “Dani dijaspore”. U novembru iste godine radovi na pomenutom projektu već su bili u toku, a tom prilikom je načelnik Opštine Lopare, Rado Savić obilazeći gradilište skupa sa investitorom, Vladom Antićem najavio svečano otvaranje bazena “u prvoj polovini juna 2019. godine”.

Ovo je upravo ono što nedostaje našoj lokalnoj zajednici, a pružiće našim stanovnicima mjesto za odmor i rekreaciju, kao i priliku našim učenicima da nauče plivati. Opština će se truditi da u svakoj situaciji olakša i pomogne investitoru.

Rado Savić, 26.11.2019.

Kako je navedeno, vrijednost ove investicije u prvoj fazi do otvaranja bazena je preko 700.000 КM, a u drugoj fazi koja obuhvata izgradnju još jednog bazena i prekrivanje 950.000 КM.

Početkom 2019. godine Savić je potvrdio da će projekat izgradnje bazena “biti završen u tekućoj godini”.

Pored toga, Skupština opštine Lopare je na sjednici održanoj 07.06.2019. godine donijela odluku “o odobrenju novčanih sredstava kako bi se za svih 903 učenika osnovnih i srednje škole sa područja ove majevičke opštine dodijelile besplatne sezonske karte za bazene”. Tom prilikom načelnik Savić je izjavio:

Svi učenici iz tri osnovne škole i srednjoškolskog centra sa područja Lopara kao i predškolskog uzrasta, imaće cijelo ljeto besplatan ulaz na novoizgrađene bazene koji počinju sa radom u drugoj polovini juna mjeseca. Naš cilj je da se promoviše zdrav život i sport, a da djeca nauče plivati za šta imamo pretpostavke izgradnjom bazena.

Rado Savić, 07.06.2019.

Podsjećajući na navedenu odluku Skupštine opštine Lopare, Savić je u prisustvu investitora ovoga projekta, Vlade Antića 06.07.2019. godine otvorio kompleks “Oktopus”, koji čine dva bazena, kao i teren za odbojku na pijesku.

Ovim Istinomjer obećanje načelnika Opštine Lopare, Rade Savića u vezi gradnje bazena u ovoj opštini ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!