Najave

Početak rekonstrukcije zgrade Vlade TK do kraja 2024. godine

Deset godina nakon što je zapaljena tokom demonstracija u Tuzli, rekonstrukcija zgrade poznate kao “Soda so”, koja je u međuvremenu prešla u vlasništvo Vlade Tuzlanskog kantona (TK), trebala bi početi do kraja 2024. godine.

Izvor: Vlada TK

Kako je 17. aprila 2024. godine objavljeno na zvaničnoj stranici Vlade TK, izvršena je primopredaja glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade TK u Tuzli, poznate kao zgrada „Soda so“.

Time je, prema riječima ministrice prostornog uređenja i zaštite okolice TK Anele Ajšić, završena još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju navedenog objekta, koji je prešao u vlasništvo Vlade TK, te je u narednom periodu planirano raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i početak rekonstrukcije.

U narednom periodu, Ministarstvo će objaviti javnu nabavku za izbor izvođača, a težit ćemo da bude u pitanju jedan koji će raditi sve faze istovremeno. Ukoliko ne uspijemo u tome, krenut ćemo sa javnim nabavkama koje će se odvijati u fazama. Mi očekujemo početak radova u ovoj godini. Konačnu primopredaju rekonstruisanog objekta očekujemo za dvije godine, s obzirom da je plan da predviđeni rok za izvođenje radova bude 12 mjeseci.

Anela Ajšić, 17.4.2024.

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 9,5 miliona KM bez PDV-a.

Istinomjer će pratiti da li će rekonstrukcija, dogradnja i nadogradnja zgrade Vlade TK početi do kraja 2024. godine, kako je to najavila ministrica Ajšić.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!