Neispunjeno

Rušenje starog i izgradnja novog hotela “Palas” još nisu počeli

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je u novembru 2022. godine putem svoje Facebook stranice, a potom i na službenoj stranici Grada Banja Luka, najavio izgradnju hotela “Palas” u ovom gradu. Ipak, do rušenja starog i gradnje novog hotela “Palas” nije došlo u roku koji je tada najavljen.

Foto: TO Banja Luka
Foto: TO Banja Luka

Stanivuković je krajem 2022. godine najavio da će rušenje starog i izgradnja novog hotela “Palas” početi u februaru naredne godine.

Prema dosadašnjoj dinamici, planovima i maksimalno uloženim naporima u posljednje dvije godine, možemo danas gotovo izvjesno reći da će rušenje, a zatim i gradnja hotela “Palas” koja čeka od 1987. godine, početi u februaru naredne godine. Ovo će značiti jednu novu dimenziju razvoja našeg grada i ugostiteljsko-turističke ponude.

Draško Stanivuković, 5.11.2022.

Gradonačelnik Banje Luke pojasnio je da je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa trajalo dvije godine te je saopštio iznos vrijednosti ovog projekta:

Jedan od najizazovnijih projekata vrijednosti 75 miliona KM, sa velikim zavrzlamama oko imovinsko-pravnih odnosa, koje rješavamo pune dvije godine i u konačnosti smo uspjeli za prvi dio građevinske dozvole. Sve je spremno za februar mjesec.

Draško Stanivuković, 6.11.2022.

Krajem januara 2023. godine, u sklopu pripremnih radova, izvršeno je ispitivanje terena na lokalitetu hotela.

Nakon decenija čekanja počeli su pripremni radovi koji prethode izgradnji potpuno novog hotela “Palas”, projekta vrijednog oko 80 miliona KM. U toku su radovi na ispitivanju terena, a nakon toga slijedi rušenje postojećeg nedovršenog objekta koji je narušavao izgled centra našeg grada.

Draško Stanivuković, 20.1.2023.

Sredinom februara, na sjednici Skupštine Grada Banja Luka, usvojen je regulacioni plan kojim se rješava pitanje hotela “Palas”, pri čemu je najavljen završetak projekta rušenja nedovršenog objekta do kraja februara.

Zatim će investitor pristupiti raspisivanju javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača za rušenje. Očekujemo i vjerujemo da bi u martu moglo da počne rušenje nedovršenog hotela, a onda i gradnja najprestižnijeg i najljepšeg hotela u regionu i buduće razglednice Banje Luke.

Draško Stanivuković, 17.2.2023.

Iz GU Banja Luka isto je potvrđeno za Istinomjer.

U okviru velike investicije – gradnje hotela “Palas” u centru grada – krajem ovog mjeseca trebalo bi da bude gotov projekat rušenja nedovršenog objekta. Nakon toga, investitor će pristupiti raspisivanju javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača za rušenje, te će nakon toga biti i precizirani detalji koji se tiču rušenja i gradnje hotela “Palas”.

GU Banja Luka, 22.2.2023.

Krajem februara 2023. godine završen je projekat rušenja i izgradnje novog hotela “Palas”.

Završen je projekat rušenja i izgradnje hotela „Palas“. To znači da u ćemo veoma uskoro, kao što vidite kranove na lokaciji kod buduće dvorane u parku „Mladen Stojanović“, vidjeti i ovdje, na ovom lokalitetu. Banjalučki san o najljepšem hotelu će se konačno ostvariti, a noćna mora o ruglu u centru grada će biti završena, na zadovoljstvo svih sugrađana.

Draško Stanivuković, 27.2.2023.

Iako je došlo do izrade projekta, samo rušenje i početak izgradnje novog hotela Palas nisu započeli u februaru ove godine, kako je najavljeno u novembru 2022. godine. Shodno tome, Istinomjer ovo obećanje Draška Stanivukovića ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!