Ispunjeno

Počelo izmirivanje preostalih dugova bivšim radnicima “Željeznica RS”

Do kašnjenja u isplati dugovanja jednom broju radnika došlo je usljed kašnjenja uplate druge tranše kredita Svjetske banke.

Posljednji zahtjev Svjetskoj banci za povlačenje prve tranše kredita u iznosu od 20 milona eura, od strane “Željeznica RS” podnesen je polovinom oktobra ove godine, na šta se Istinomjer imao priliku osvrnuti.

Pomenuta tranša je, uz kašnjenje od dvadeset dana, prispjela je na račun “Željeznica RS”, te su, kako je saopšteno iz ovog preduzeća, “dugovanja prema Poreskoj upravi izmirena, a od četvrtka, 22. novembra, počelo je izmirivanje dugovanja prema radnicima.

Krajem 2018. godine, v.d. generalnog direktora “Željeznica RS”, Zoran Ilinčić najavio je skoro povlačenje druge tranše kredita Svjetske banke, nakon čega bi se, u skladu sa planom restrukturiranja ovog preduzeća krenulo u isplatu zaostalih dugovanja bivšim radnicima:

Trenutno smo u fazi povlačenja druge tranše. Očekujemo da to bude ove sedmice. Svi preduslovi su ispunjeni, ‘Željeznice’ su opet blagovremeno odradile sve zahtijevane procedure, tako da se nadamo da će do kraja sedmice biti realizovana druga tranša. Ta druga tranša iznosi devet miliona evra, što je u skladu s planom restrukturiranja.

Zoran Iličić, 26.12.2018.

Iz “Željeznica RS” su 18.01.2019. godine naveli da je “druga tranša od devet miliona eura kreditnih sredstava Svjetske banke u projektu restrukturiranja “Željeznica RS” postala operativna, čime počinje izmirivanje preostalih dugovanja prema bivšim radnicima koji su u ranijem periodu zbog različitih razloga napustili ovu kompaniju.”

Finansijskim sredstvima iz druge tranše kredita biće izmirena dugovanja po osnovu toplog obroka, regresa, prevoza kao i naknade za takozvani kilometar sat.

Željeznice RS, 18.01.2019.

Ovim Istinomjer obećanje vršioca dužnosti generalnog direktora “Željeznica RS”, Zorana Ilinčića u vezi isplate zaostalih dugovanja bivšim radnicima “Željeznica RS” ocjenjuje ispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!