Papirni aviončići žele svuda stići

Radovan Kovačević rekao je da će reakcija Republike Srpske na “pokazivanje mišića” i prelet američkih borbenih aviona biti “puštanje milion papirnih aviona ispunjenih ljubavlju”.

Ilustracija: Istinomjer

U izjavi za RTRS od 8.1.2024. godine delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević (SNSD) komentarisao je prelet američkih borbenih aviona F-16 koji se odvio u okviru zajedničke vježbe Oružanih snaga BiH i američkih zračnih snaga.

Kovačević je tom prilikom najavio i odgovor Republike Srpske na prelet američkih aviona. koje je okarakterisao kao “pokazivanje mišića”.

Vaši mišići jesu veliki, ali je naša ljubav veća od svih mišića. Na vaše prijeteće borbene F-16 avione i avijaciju mi ćemo poslati svoju avijaciju ljubavi. Preko milion papirnih aviona ispunjenih ljubavlju za svojim ognjištem, za svojom istorijom, za svojom otadžbinom, za svojom republikom.

Radovan Kovačević, 8.1.2024.

Nakon što je u Banjoj Luci 9.1.2024. godine, suprotno odlukama Ustavnog suda BiH, obilježen neustavni Dan RS, javnosti je ostalo nepoznato da li je “pušteno milion papirnih aviona ispunjenih ljubavlju”, kako je najavio Kovačević.

Komentar i dodatno pojašnjenje zatražili smo i od Kovačevića, ali do trenutka objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!