Ispunjeno

Oko 500 migranata izmješteno iz centra Tuzle

Nakon sastanka ministra sigurnosti BiH, Fahrudina Radončića i gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, održanog 07. marta 2020. godine u Tuzli povodom situacije u kojoj se ovaj grad našao usljed migrantske krize, održana je i konferencija za novinare.

Tom prilikom, ministar Radončić najavio je, između ostalog, i pomoć Tuzli u cilju rješavanja problema sa kojim se ovaj grad suočio usljed velikog broja migranata koji se nalaze u samom centru grada.

Očekujem da će rezultat današnje posjete biti, da ćemo u relativno kratkom vremenu, nemojte me držati za riječ da li je to za deset ili 15 dana, problem ilegalnih migranata koji oni svojim prisustvom i ponašanjem prave u Tuzli, biti riješen.

Fahrudin Radončić, 07. mart 2020.

Već nekoliko dana kasnije, 11. marta 2020. godine započela je akcija dislociranja migranata sa platoa glavne željezničke i autobuske stanice u Tuzli. U pomenutoj akciji oko 500 migranata je premješteno u kasarnu Blažuj pored Sarajeva, a navodi se da svim aktivnostima rukovodi Služba za poslove sa strancima, te Ministarstvo sigurnosti BiH.

Nakon što je akcija izmještanja migranata uspješno sprovedena, pristupilo se i čišćenju Autobuske i Željezničke stanice u Tuzli prenosi portal Tuzlarije.

S obzirom na to da je nekoliko dana nakon održanog sastanka u Tuzli, došlo do premještanja oko 500 migranata iz centra Tuzle u kasarnu Blažuj, Istinomjer će pomenuto obećanje ministra sigurnosti BiH, Fahrudina Radončića ocijeniti kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!