Objavljen registar imovine koja je u vlasništvu Kantona Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo je na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša krajem maja ove godine donijela odluku da Jedinstvena evidencija imovine KS postane javni dokument dostupan na web stranici ovog ministarstva.

Tako je kantonalni ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Damir Filipović saopćio da se objava ovog dokumenta očekuje “u roku od deset dana nakon usvajanja Zaključka od strane Vlade Kantona Sarajevo i dostave istog na nadležnost Upravi.”

Pitanje evidencije imovine Kanotna Sarajevo je otvoren proces koji ima za cilj na jednom mjestu prikazati sa čim to Kanton Sarajevo raspolaže, koliko je ‘bogat’ i kolika je njegova imovina. Svi zainteresirani će objavom ove evidencije na našoj web stranici dobiti uvid u te podatke, a mi se nadamo da ćemo na ovaj način uspjeti ubrzati procese koji po ovom pitanju nisu dovedeni do kraja.

Damir Filipović, 29.05.2019.

Nakon što je Vlada KS usvojila zaključak, evidencija imovine Kantona Sarajevo javno je objavljena i dostupna počev od 21. juna tekuće godine.

Vlada Kantona Sarajevo je na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, građenje i zaštite okoliša donijela odluku o objavljivanju imovine Kantona kao javnog dokumenta.

Vlada KS, Saopćenje 21.06.2019.

Prema podacima iz registra u vlasništvu Kantona nalazi se ukupno 3.547 nekretnina, a cijeli dokument možete pronaći na ovom LINKU.

Ovu evidenciju imovine vodi Uprava za geodetske i imovinsko – pravne poslove u okviru resornog ministarstva, a ista se odnosi na kantonalne poslovne zgrade, poslovne i stambene prostore, zemljišta, nekorištene nekretnine kao i evidenciju nekretnina Kantona van teritorije BiH kao i imovinu koja se daje ili uzima pod zakup.

Ovim ministar prostornog uređenja Damir Filipović za svoje obećanje da će biti javno objavljena imovina koju posjeduje Kanton Sarajevo dobija ocjenu ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Uskoro počinje rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Grdonj?

Iz Općine Centar Sarajevo nedavno je saopćeno da će, shodno zahtjevu stanovnika mjesne zajednice „Hrastovi-Mrkovići“,...

SDA podržala izmjene Poslovnika Zastupničkog doma PSBiH

Nakon što je grupa zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH (PSBiH), 07. novembra ove godine uputila u parlamentarnu proceduru Prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Zastupničkog...Ipak može i “preko reda”

Nakon sjednice Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) održane početkom septembra 2019. godine na kojoj, kako je rečeno, nije postignut konsenzus u vezi sa održavanjem...