Najave

Novo rukovodstvo SDS-a bit će izabrano do maja naredne godine?

Milan Miličević, vršilac dužnosti predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS), govorio je za Nezavisne novine 10. decembra 2022. godine o postizbornim dešavanjima u ovoj političkoj opciji i pritom najavio izbor novog rukovodstva SDS-a.

FOTO: SDS

Prema Miličevićevim riječima, novi predsjednik i rukovodstvo SDS-a bit će izabrani do maja naredne godine:

Srpska demokratska stranka će do maja dobiti novo rukovodstvo, sa predsjednikom stranke na čelu. Vjerujem da ćemo izabrati najbolje i da smo svi na istom zadatku.

Milan Miličević, 10.12.2022.

Sjednica Predsjedništva SDS-a na kojoj su Mirko Šarović, kao predsjednik stranke, i kompletno rukovodstvo ove stranke podnijeli ostavke održana je 3.11.2022. godine.

Na sjednici Glavnog odbora stranke 12. novembra Šarović je potvrdio ostavku i sva ovlaštenja, do izbora novog lidera stranke, prenio na predsjednika Glavnog odbora Milana Miličevića

Nakon toga, Miličević je u nekoliko navrata najavio da će novo rukovodstvo SDS-a biti izabrano do kraja petog mjeseca naredne godine, ustvrdivši najprije nakon sjednice Glavnog odbora 26.11. da će u maju 2023. biti održana izborna skupština SDS-a “na kojoj će biti izabran predsjednik, Glavni odbor, a kasnije i ostali organi stranke“. Slično je ponovio i na Skupštini stranke 11. decembra, kada je saopćio da se završetak unutarstranačkih izbora očekuje u maju, nakon čega će izborna skupština SDS-a u novom sazivu izabrati predsjednika, Glavni odbor i druge organe stranke.

U skladu s Miličevićevim najavama, Istinomjer će pratiti da li će rukovodstvo SDS-a biti izabrano do kraja maja 2023. godine.

(Isitnomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!