Novinari i dalje “kete” ispred Predsjedništva BiH

Krajem 2018. godine u svojstvu tadašnjeg predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorad  Dodik obećao je novinarima “da više neće morati ketiti” ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Žao mi je zbog ovih uslova. Al’ ću probati da nešto uradim. Nisam ni znao da ste ovdje. Obezbijedit ću da bar sljedeće sastanke budete unutar zgrade, a onda ćemo se dogovoriti.

Milorad Dodik, 17.12.2018.

Slično obećanje Dodik je dao i 20.06.2019. godine:

Kada bude sljedeća sjednica Predsjedništva BiH, ja ću doći da vidim gdje ste vi i pićete kafu i sjediti.

Milorad Dodik, 20.06.2019.

Međutim, i pored toga što je Dodik obećao da će u svrhu praćenja rada Predsjedništva BiH novinarima obezbijediti da na narednim sastancima budu smješteni unutar zgrade, to se u skladu sa fotografijama snimljenim ispred zgrade Predsjedništva BiH 27.08.2019. godine nije desilo. 

Naime, novinari su čekajući ishod vanredne sjednice Predsjedništva BiH kao i do sada bili smješteni van zgrade ove institucije na istom mjestu na kojem su bili kada je Dodik dao svoje obećanje.

Istinomjer tako obećanje Milorada Dodika u vezi smještaja novinara ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Postignuti dogovor ostavio mnogo prostora za dodatne polemike

Praksa netransparentnog zaključivanja sporazuma političkih lidera koja u javnosti ostavlja i previše prostora za...

Usvojen Nacrt zakona o Registru finansijskih obaveza u KS

Sredinom oktobra ove godine iz Ministarstva finansija Kantona Sarajevo (KS) saopćeno je da je pokrenuta izrada Zakona o Registru finansijskih obaveza u Kantonu Sarajevo te da se ovaj zakon “nalazi u...Izabran novi Nadzorni odbor RMU “Banovići”

Govoreći o problemima u Rudniku mrkog uglja (RMU) “Banovići” federalni ministar energetike i rudarstva, Nermin Džindić istakao je da će Vlada Federacije BiH “ubrzo” riješiti probleme sa kojima se...