Neispunjeno

Još nisu okončani radovi na tramvajskoj stanici Otoka

Senad Mujagić, vršilac dužnosti direktora sarajevskog Kantonalnog javnog preduzeća GRAS, gostujući u programu TVSA krajem februara ove godine, govorio je i o okončanju radova na izgradnji novog tramvajskog stajališta na Otoci.

Foto: Istinomjer.ba

Za nepunih možda mjesec dana očekujemo otvaranje tramvajskog stajališta na Otoci. To je neki impuls.

Senad Mujagić, 22. 2. 2021.

I ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adnan Šteta je za Radio Slobodna Europa (RSE) tokom februara dao rok kada će tramvajsko stajalište na Otoci biti u funkciji.

Nevjerojatno je da za 11 mjeseci stajalište ne može se završiti. Zašto se nije završilo u proteklih 11 mjeseci ja nisam bio tu i ne želim da ulazim u te špekulacije. Ono što mogu reći da se moglo i moralo završiti. Mi smo ovih dana imali intenzivne sastanke s nadzorom i izvođačem radova i došli smo do nekih rješenja i, kako sada stvari stoje, imat ćemo u narednih mjesec dana gotovo stajalište.

Adnan Šteta, 10. 2. 2021.

Ekipa Istinomjera je u petak, 26. marta, odlučila provjeriti kakvo je stanje na gradilištu i u kojoj fazi su radovi na izgradnji novog tramvajskog stajališta na Otoci. Na gradilištu nismo zatekli nikog od radnika.

Ekipa Istinomjera i 23. februara obišla je radove na ovom tramvajskom stajalištu, a kako je ono prije mjesec izgledalo, pogledajte u galeriji ispod.

Podsjećamo, radovi na izgradnji novog tramvajskog stajališta Otoka počeli su krajem februara 2020. godine, a kako je tada izjavljivao aktuelni ministar saobraćaja KS-a Adnan Šteta, do kraja 2020. godine trebala su ukupno biti izgrađena 22 nova tramvajska stajališta. Međutim, kako je Istinomjer detaljno pisao, do kraja prošle godine nisu završeni radovi na tramvajskom stajalištu Otoka, niti je počela gradnja drugih stajališta, pa je najavama tadašnjeg premijera Kantona Sarajevo Marija Nenadića Istinomjer dao ocjenu neispunjeno.

S obzirom na to da radovi na izgradnji tramvajskog stajališta u sarajevskom naselju Otoka još traju i da ono nije pušteno u upotrebu, Istinomjer će za obećanja vršioca dužnosti direktora sarajevskog GRAS-a Senada Mujagića od 22. 2, ali i ministra saobraćaja u Vladi KS-a Adnana Štete od 10. 2, da će tramvajsko stajalište Otoka biti gotovo u narednih mjesec, ocijeniti kao neispunjena.

 

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!