Najave

Nova najava o puštanju mosta Počitelj u promet

U januaru 2024. godine najavljeno je da će most Počitelj u promet biti pušten do 1. maja. S obzirom na to da most neće biti pušten u promet do 1. maja, iz JP Autoceste FBiH najavili su otvaranje i puštanje u promet do početka ljetne sezone.

Izvor: JP Autoceste FBiH

U augustu prošle godine u bh. medijima pojavila se vijest da je most Počitelj napukao. Unatoč tome, najavljeno je da će ovaj most biti izgrađen i pušten u promet do kraja 2023. godine, što se nije desilo. S obzirom na činjenicu da most Počitelj nije pušten u promet do kraja prošle godine, kako je najavljeno iz JP Autoceste FBiH, Istinomjer je navedeno obećanje ocijenio neispunjenim.

Denis Lasić, direktor JP Autoceste Federacije BiH, u januaru 2024. godine izjavio je da je izvođač radova trenutno u procesu otklanjanja poteškoća na mostu Počitelj te najavio da će se most u funkciju staviti “u aprilu, odnosno najdulje do 1. maja ove godine”.

Krajem aprila 2024. godine iz JP Autoceste FBiH najavili su da će most Počitelj biti otvoren i pušten u promet do početka ljetne sezone.

Nakon uspješno izvedenih radova na otklanjanju nedostataka na mostu Počitelj, u toku su završni građevinski radovi, što podrazumijeva postavljanje hidroizolacije, sigurnosne ograde i asfalta.

JP Autoceste FBiH, 30.4.2024.

Istinomjer će pratiti da li će, kako su najavili iz JP Autoceste FBiH, most Počitelj biti otvoren i pušten u promet do početka ljetne sezone, 1. juna.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!