Radi se na tome

Nova ambulanta u banjalučkom naselju Dragočaj do kraja godine?

Početkom ove godine, iz Gradske uprave Banje Luke najavljeno je da će tokom 2022. godine jedno od najgušće naseljenih banjalučkih prigradskih naselja, Dragočaj, dobiti novu ambulantu porodične medicine. Ambulanta će biti sagrađena na mjestu stare ambulante u ovom naselju, koja se ne koristi decenijama.

Foto: A. Čavić
Foto: A. Čavić

Sredinom januara 2022. godine, iz banjalučke gradske uprave istakli su da je, osim sredstava u iznosu od 400.000 KM, obezbijeđena i potrebna dokumentacija, a u toku je bila i procedura u vezi sa izborom izvođača radova.

Dva mjeseca nakon spomenute najave, saopćeno je da su radovi na izgradnji ambulante započeli. Radove je obišao i banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković koji je istakao da je ovaj projekat “od velike važnosti za preko 10.000 stanovnika ne samo Dragočaja nego i Ramića, Barlovaca, dijela Kuljana i Prijakovaca”, kao i da su svi imovinsko-pravni odnosi riješeni i da su dobijeni svi potrebni dokumenti.

Ova ambulanta biće preko 200 kvadratnih metara, što će biti dovoljno za sve potrebe stanovništva sa ovog dijela gradske teritorije. Drago mi je što smo sredstva obezbijedili kroz rebalans budžeta, te smo uspjeli da realizujemo jedan ovakav projekat. (…) Ovo je svakako jedan od najznačajnijih projekata koje ćemo raditi na području čitavog grada.

Draško Stanivuković, 23.3.2022.

Iz Gradske uprave Banje Luke saopćili su da vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 457 hiljada KM sa PDV-om, a radovi bi trebali biti okončani u posljednjem kvartalu 2022. godine.

Nova ambulanta porodične medicine nalazi se odmah preko puta stare ambulante. Njenom izgradnjom, stiču se uslovi za rad četiri tima porodične medicine u dvije smjene, što će u potpunosti da zadovolji sve potrebe stanovništva ovog dijela grada. Realizacijom ovog projekta obnoviće se rad porodične medicine. Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 457 hiljada KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 200 dana.

Saopćenje GU Banja Luka, 23.3.2022.

S obzirom na to da su radovi na izgradnji ambulante u Dragočaju započeli dva mjeseca nakon prvobitne najave iz banjalučke gradske uprave, Istinomjer će za spomenuto obećanje dati ocjenu radi se na tome te ćemo pratiti da li će radovi biti okončani u posljednjem kvartalu 2022. godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!