Ništa od novog zakona o Danu Republike Srpske

Nakon što je 28.03.2019. godine od strane Ustavnog suda BiH Zakon o Danu Republike Srpske ponovo osporen te stavljen van snage, uslijedila je najava donošenja novog zakona “kojim će se ponoviti da se 9. januar slavi kao Dan Republike Srpske”.

Tako je predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik 01.04.2019. godine rekao “da će Srpska na jesen u Narodnoj skupštini donijeti novi zakon kojim će ponovo biti definisano da se 9. januar slavi kao da Republike ali će se taj zakon zvati drugačije”.

S tim u vezi, podsjećamo na analizu Istinomjera Jesen prođe, novog zakona o Danu Republike Srpske još nema u kojoj smo se detaljnije osvrnuli na genezu tog pitanja. 

Iako je početkom decembra ove godine “konstituisan Odbor za proslavu Dana Republike Srpske, usvojen prijedlog Programa proslave i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike”, najavljeni zakon nije donesen. 

Ovim Istinomjer obećanje Milorada Dodika da će na jesen 2019. godine Narodna skupština Republike Srpske donijeti novi zakon “kojim će ponovo biti definisano da se 9. januar slavi kao da Republike” ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

 

Zvanična stranica Sjevernoatlantskog saveza (NATO) potvrđuje da je BiH u MAP-u

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) i potpredsjednik SNSD-a, Nebojša Radmanović još je...

Funkcionisanje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje uslovljeno entitetskim glasanjem

Demokratska fronta (DF) pokrenula je inicijativu kojom od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PS BiH) traži da izabere svoje predstavnike u delegaciju ovog zakonodavnog tijela u...Prošli saziv Vijeća ministara BiH u prvih mjesec dana rada bio je aktivniji od trenutog saziva

Ustvrdivši da je Vijeća ministara BiH “u blokadi”, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dragan Mektić usporedio je rad trenutnog sa radom prošlog saziva Vijeća ministara BiH u...