Ispunjeno

Nešić se priključio opoziciji u Predstavničkom domu PS BiH

U intervjuu koji je predsjednik Demokratskog narodnog saveza (DNS) i poslanik u Predstavničkom domu PS BiH Nenad Nešić dao za portal Srpskainfo, najavio je pristupanje Klubu poslanika SDS i PDP u tom domu.

Na pitanje hoće li pristupiti Klubu poslanika SDS i PDP u Predstavničkom domu PS BiH, Nešić je odgovorio:

Imam otvoren poziv od njih. U načelu sam pristao da pristupim tom klubu, ali moramo da obavimo još neke konsultacije, da definišemo buduće pravce djelovanja.

Nenad Nešić 12. 12. 2020.

Nekoliko dana kasnije, Nešić je u emisiji “Odgovorite ljudima” u programu Federalne televizije, odgovarajući na pitanje o političkoj budućnosti DNS-a, između ostalog, izjavio:

Što se tiče političke budućnosti Demokratskog narodnog saveza i kako ćemo djelovati na nivou BiH, mi smo se dogovorili da formiramo novi klub koji će se zvati SDS, PDP, DNS u Parlamentarnoj skupštini BiH i ja sam večeras upravo potpisao pristupnicu tom klubu.

Nenad Nešić 16. 12. 2020.

Potvrda Nešićeve izjave može se naći i na portalu Parlamenta BiH gdje su objavljeni novi naziv i članovi ovog kluba poslanika.

S obzirom na to da je Nenad Nešić pristupio Klubu poslanika SDS i PDP, odnosno sada SDS, PDP i DNS, njegovo obećanje u tom smislu Istinomjer ocjenjuje kao ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!