Ispunjeno

Završeno uređenje pješačkog platoa u općini Centar

Nakon obustave radova u julu 2022. godine, proteklog vikenda nastavljeno je uređenje pješačkog platoa smještenog na raskrsnici ulica Kranjčevićeva i Maršala Tita u općini Centar. Načelnik ove općine Srđan Mandić naveo je rok za koji smatra da će projekat biti završen.

Mandić je za TVSA 13. marta 2023. godine izjavio da bi radovi trebalo da budu okončani u roku od mjesec:

Rok je nekih mjesec dana, ja bih mogao reći da će to biti između 20 i mjesec dana, uvijek ima nekih nepredviđenih situacija, ne znamo šta nas čeka ispod, kakve su instalacije, ali evo neka bude mjesec dana.

Srđan Mandić, 13.3.2023.

Iz Općine Centar saopćili su da su 9. februara zaprimili saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika FBiH, a 3. marta imenovano je i lice koje će u ime Zavoda pratiti izvođenje radova, što je bio i jedan od preduslova za uvođenje izvođača u posao. Također je pribavljena i saglasnost Komisije za zaštitu kulturno-historijskih spomenika BiH, budući da se lokacija nalazi u zoni obuhvata Historijskog urbanog krajolika.

Vrijednost projekta iznosi 74.009 KM, a radovi podrazumijevaju rekonstrukciju gornjeg sloja sa završnom oblogom od betonskih ploča, postavljanje urbanog mobilijara i prateće opreme, hortikulturno uređenje platoa, što podrazumijeva dodatnu vegetaciju i hortikulturne elemente. Osim postavljanja fizičkih zapreka protiv nepropisnog parkiranja motornih vozila, projekat predviđa i postavljanje čeličnih nosača za potrebe parkinga za bicikle.

Tri sedmice nakon početka radova Mandić je putem Facebook stranice saopćio da su u toku “završni radovi na uređenju platoa ispred Bičakčića“, uz priložen video s ove lokacije.

Tokom dana portal Klix izvijestio je da su radovi na uređenju platoa okončani, a isto su naveli i na portalu Radiosarajevo sutradan.

Istinomjer je obišao ovu lokaciju 7. aprila te se iz priloženih fotografija može zaključiti da je uređenje platoa kompletirano.

Budući da je uređenje pješačkog platoa na raskrsnici ulica Kranjčevićeva i Maršala Tita u općini Centar izvršeno u roku od mjesec, Istinomjer obećanje Srđana Mandića ocjenjuje ispunjenim.

(Isitnomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!