Dosljedno

Nastavljene smjene DNS-ovih “mangupa”

Nakon što je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik netom nakon završenih Opštih izbora 2018. godine izjavio “da je oko Pavića bilo mangupa koji su radili protiv koalicije”, krenula je i smjena kadrova DNS-a čiji je Marko Pavić lider.

Nakon što je predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik netom nakon završenih Opštih izbora 2018. godine izjavio “da je oko Pavića bilo mangupa koji su radili protiv koalicije”, krenula je i smjena kadrova DNS-a čiji je Marko Pavić lider:

Svi oni za koje utvrdimo i minimalne a sigurne dokaze o tome da nisu bili dio koalicione politike neće ostati na svojim direktorskim mjestima. Neki se već sada smjenjuju u ovom trenutku, tako da u tom pogledu ćemo voditi politiku koja je politika koalicije na vlasti i u tom pogledu svi oni koji su minimalno radili protiv interesa te koalicije ne mogu da imaju mandate u ime te koalicije.To je fer i pošteno. Oni kada su radili protiv koalicije ili koalicionih kandidata kao što je to bio direktor šumskog gazdinstva u Kotor Varošu, ona je sama sebi napisala ostavku tako da ne mora da se čudi što će tokom popodneva biti smijenjena i neki još koji će na taj način morati da polože račune.

Milorad Dodik, 10.10.2018.

Nije se trebalo dugo čekati na potvrdu ove Dodikove izjave. Tako je samo dan kasnije direktorica Šumskog gazdinstva “Vrbanja” u Kotor Varošu, inače predsjednica Opštinskog odbora DNS-a Kotor Varoš, Daliborka Kerezović-Damjanović razriješena sa direktorske pozicije, a za vršiteljicu dužnosti direktorice imenovana je Stana Kuzmić.

U međuvremenu je smijenjen i direktor Rudnika i termoelektrane Ugljevik, Đorđe Popović, također kadar DNS-a, a u skladu sa najavama za očekivati je nastavak sličnih dešavanja.

Nedugo nakon što je Dodik počeo ispunjavati svoje obećanje Marko Pavić ustvrdio je da su, nakon što je “razgovor sa Dodikom u dva navrata obavljen”, utvrđene “određene procedure i da nema više smjena bez dogovora dva predsjednika ili organa dvije stranke”.

Međutim, i nakon toga predsjednik SNSD-a je Paviću još jednom poručio “da se nastavlja sa utvrđivanjem ko je opstruisao izborni proces na štetu koalicije i da u vezi s tim neće da pregovara”:

Smjene odgovornih biće nastavljene.

Milorad Dodik; 18.10.2018.

Da predsjednik SNSD-a ima namjeru biti dosljedan i nastaviti sa “sječom” DNS-ovih kadrova svjedočila je i najava smjene DNS-ovog ministra prosvjete i kulture RS, Daneta Maleševića, i pored negativnog mišljenja koje je po tom pitanju u svojstvu predsjednika Narodne skupštine RS iznio Nedeljko Čubrilović.

Na dan 22.10. 2018. godine, predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović “obavijestila je članove Vlade da je izvršila promjenu u sastavu Vlade Republike Srpske tako što je razriješila Danu Maleševića, ministra prosvjete i kulture.”

Obzirom da i nakon sastanka sa Markom Pavićem, Milorad Dodik nije promijenio mišljenje, te su smjene DNS-ovih kadrova nastavljene, Istinomjer njegov stav po tom pitanju ocjenjuje dosljednim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!