Neispunjeno

Muzej odbrambeno-otadžbinskog rata na Palama nije izgrađen za 120 dana

U oktobru 2020. godine, u opštini Pale svečano je položen kamen temeljac za izgradnju muzeja odbrambeno-otadžbinskog rata, a rok za završetak radova na izgradnji ovog objekta bio je četiri mjeseca.

FOTO: Pale Live

Kako je navedeno na zvaničnoj stranici Opštine Pale, rok od 120 dana najavili su i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i načelnik ove opštine Boško Jugović.

Muzej na Palama treba da bude svjedok o temeljima stvaranja Republike Srpske”, istakao je Dodik. On je izrazio zadovoljstvo što je opština Pale obezbijedila lokaciju, a Vlada Republike Srpske novac da u roku od 120 dana bude izgrađen Muzej posvećen Republici Srpskoj kao trajni svjedok da je ovdje učinjena istorijska stvar za srpski narod i njegovu slobodu. (…) Navodeći da ideja o izgradnji na Palama Muzeja posvećenog stvaranju Republike Srpske nije nova i da živi ovdje godinama, Dodik je izrazio uvjerenje da će ponovo biti na ovom mjestu za 120 dana i da će ovaj projekat biti još jedan uspjeh koji će ostati iza njih.

Opština Pale, 20. 10. 2021.

Rok od 120 dana naveden je i na tabli koja je postavljena istog dana na mjestu budućeg muzeja.

FOTO: Pale live

Istinomjer je 17. marta 2021. godine obišao lokaciju budućeg muzeja, a na njoj smo zatekli gotovo identično stanje kao i onog dana kada je prije skoro pet mjeseci položen kamen temeljac za njegovu izgradnju.

FOTO: Istinomjer

O izgradnji ovog muzeja govori se još od 2015. godine.

Iz trenutnog stanja gradilišta evidentno je da je gradnja muzeja odbrambeno-otadžbinskog rata na Palama daleko od završetka, pa će Istinomjer obećanja Milorada Dodika, ali i zvaničnika Opštine Pale, data prilikom polaganja kamena temeljca za ovaj objekat, da će muzej biti izgrađen za 120 dana, ocijeniti kao neispunjena.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!