Ministri SBB-a nisu podnijeli ostavke

Lider SBB-a, Fahrudin Radončić najavio je u novembru kako će ministri ove stranke u Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH za mjesec dana podnijeti ostavke.

Postavit ćemo se legalistički. Naši ministri u Vladi FBiH, njih četvero, predat će ostavke predsjedniku FBiH, Marinku Čavari. On o tome mora odlučiti u skladu s Ustavom FBiH. Što se tiče parlamentarne većine, SDA može raditi kao manjinska vlada, jer očigledno s njima niko ne želi komunicirati.”

Fahrudin Radončić, 17.11.2017.

Radončić je najavio i kako će njegova stranka sugerisati ministru prometa i komunikacija u Vijeću ministara, Ismiru Juski da također podnese ostavku.

Mi ćemo predložiti Ismiru Juski da stavi svoj mandat na raspolaganje predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, Denisu Zvizdiću. Međutim, situacija u Parlamentarnoj skupštini BiH je takva da je SDA u potpunoj manjini, posebno nakon što su ih napustila tri zastupnika u Zastupničkom domu PSBiH.”

Fahrudin Radončić, 17.11.2017.

I sam Jusko je ranije potvrdio da će se povući sa pozicije ukoliko od njega to bude tražila stranka kojoj pripada, a isti stav je iznio i prošle sedmice.

Ako Savez za bolju budućnost bude tražio moju ostavku, ja ću je podnijeti za onoliko koliko mi treba da je fizički napišem.”

Ismir Jusko, 13.12.2017.

Od najave Fahrudina Radončića prošlo je mjesec dana, a ministri SBB-a u Vladi FBiH i Vijeću ministara BiH nisu podnijeli ostavke. Da se to neće desiti nagovijestila su i nedavna podrška zastupnika SBB-a u Predstavničkom domu PSBiH Zakonu o akcizama, ali i promjena stava oko novog Zakona o PIO FBiH čiji su Nacrt poslanici ove stranke podržali u Parlamentu FBiH. 

Istinomjer je pokušao dobiti komentar iz SBB-a no do momenta objave ovog teksta ga nismo dobili.

U svakom slučaju obećanje Fahrudina Radončića o ostavci kadrova njegove stranke dobija ocjenu neispunjeno. 

(Istinomjer.ba)

 

Rekonstrukcija puta Trebinje- Ljubinje- Stolac i dalje na čekanju

Rekonstrukcija magistralne ceste Trebinje - Ljubinje u dužini od 59 kilometara više puta je najavljivana u posljednje...

Gradnja međudržavnog mosta kod Gradiške nije počela u maju

Gradnja međudržavnog mosta na rijeci Savi kod Gradiške kojim bi se autoput Banjaluka – Gradiška  trebao spojiti sa autoputom Zagreb – Beograd, najavljuje se nekoliko godina, a nakon što je Republika...Zabrana ulaska kamiona i šlepera u centar Zenice nije se našla na dnevnom redu GV Zenica

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović je na sjednici Gradskog vijeća (GV) Zenica, održanoj početkom juna 2019. godine, najavio da će na dnevni red uvrstiti inicijativu o o zabrani ulaska kamiona i...