Neistina

Mevlid is (not) OK!

Sadik Ahmetović

“Stanje sigurnosti je, po izvještajima koje smo dobili od policijskih agencija i agencija za provođenje zakona u BiH, zadovoljavajuće. Ništa manje različito od zemalja u regionu i ništa manje različito od prethodne godine”, izjavio je Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti BiH. (FENA, 20. 12. 2011.)

Komentar:

Ahmetovića demantuju fakti u vidu ovogodišnjih naslova i izjava iz dnevnih novina i internet portala. Donosimo vam par “najpogodnijih”: “Horor u glavnom gradu BiH: Napadnuta Američka ambasada u Sarajevu” (Dnevni avaz, 28. 10. 2011.); “Što se tiče SIPA-e, samo u devet mjeseci ove godine evidentirano je za oko 16 posto više krivičnih djela iz organiziranog kriminala i skoro 50 posto više izvršilaca. Dakle, ono što bi zvali trendom smanjivanja s aspekta ove agencije nije tako,” kazao je Mirko Lujić, direktor SIPA-e. (Vijesti.ba/FENA 20. 12. 2011.); “Tuča navijača Željezničara i Hajduka, Grbavicom odjekivalo ‘gazi ustaše’.” (FENA/Žurnal.info, 6. 10. 2011.)…
Jednostavno – brojevi i realnost ne idu jedno s drugim. Probali smo, ali se ne možemo sjetiti ni približno dramatičnih događaja proetklih godina. Mevlid is not OK, ministre Ahmetoviću!

Pitajte Istinomjer!