Lagumdžija: Specijalne propusnice kasnile tri mjeseca

“Građanima pograničnih područja, Neuma, Gradiške i Bihaća, biće omogućeno da nakon 1. jula dobiju specijalne propusnice, a pogranični pojas biće u maksimalnim gabaritima”, objasnio je Lagumdžija.

(Nezavisne novine, 18.02.2013.)

Komentar:

Da će Hrvatska ući u EU 1. jula 2013, znali su svi u BiH pa tako i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija, koji je još u februaru ove godine najavio blagovremeno izdavanje specijalnih propusnica za građane BiH u pograničnim područjima, kako bi lakše i brže mogli preći granicu bez pasoša. Međutim, pokazalo se da ni najjednostavnije administrativne stvari naša zemlja ne može riješiti na vrijeme, što je bio slučaj i sa izdavanjem ovih propusnica.

Iako je ovaj proces za građane/ke Hrvatske započeo još prije pet mjeseci, u našoj zemlji je kasnio tri mjeseca, a građani/ke pograničnih područja u BiH su u međuvremenu bili suočeni sa brojnim problemima uslijed nemogućnosti jednostavnijeg prelaska granice.

Izdavanje propusnica u BiH počelo je tek početkom oktobra, a one važe za građane koji žive u pojasu od pet kilometara od granice.

Kašnjenje od tri mjeseca sasvim je dovoljan razlog da se obećanje Zlatka Lagumdžije o blagovremenom izdavanju pograničnih propusnica ocijeni kao neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH – Ista meta isto odstojanje

Odluke koje su u pravcu integracija u NATO donesene od strane nadležnih institucija na državnom nivou, o kojima je...

Dodik još jednom ustvrdio da je Vijeće ministara BiH pomoćni organ Predsjedništva BiH

Nakon što je otkazana vanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je trebalo biti raspravljano o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik još...Organizatori nagradne igre “10 računa izbroji i stan osvoji“ zadovoljni interesovanjem građana

Krajem maja tekuće godine ministrica finansija u Vladi Republike Srpske (RS), Zora Vidović najavila je organizovanje nagradne igre "u cilju podsticanja građana da uzimaju fiskalne račune i tako...