Lagumdžija: U interesu građana nisam došao na sjednicu

lagumdzija i hadzic sdp“Mi pozivamo pobjednike da što je moguće prije pokrenu formiranje vlasti na svim nivoima u skladu s rezultatim izbora. Mi ćemo sutra u svim institucijama gdje se nalazi SDP-ov kadar napraviti inventuru svega što predajemo i da im to što prije predamo kako bi mogli nastaviti raditi u interesu građana BiH”, rekao je Lagumdžija.

(Anadolija, 13.10.2014.)

Komentar:

Sa objavom prvih preliminarnih rezultata u izbornoj noći, bez obzira što je u izbornim utrkama za pojedine nivoe vlasti bilo veoma neizvjesno, jedno je bilo sigurno – da je SDP izgubio izbore na apsolutno svim nivoima. I dok su lideri političkih partija mahom proglašavali izborne pobjede, Zlatko Lagumdžija je morao priznati poraz i sportski čestitati uigranijim protivnicima.

Tako je Lagumdžija čestitajući SDA pobjedu, pozvao i ostale izborne pobjednike na što hitnije formiranje vlasti. Tada je rekao i kako će svi kadrovi SDP-a “napraviti inventuru” u državnim institucijama i nastaviti raditi u interesu građana.

Međutim, dvije sedmice nakon završetka izbora i dva dana nakon objave njihovih konačnih rezultata, kadrova SDP-a nema u državnim institucijama. Naime, na sjednicu Vijeća ministara koja je trebala biti održana u srijedu, 29. oktobra, nisu se pojavili ministri iz SDP-a, pa je ista i otkazana.

Na dnevnom redu ove sjednice, između ostalog, bilo je predviđeno i razmatranje Nacrta osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o vojnoj finansijskoj saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Turske i Implementacionog protokola u vezi sa finansijskom pomoći između Vijeća ministara BiH i Vlade Turske.

Dakle dva dokumenta finansijskog karaktera, svakako od interesa za građane ove zemlje, ostala su nerazmotrena jer ministri SDP-a nisu prisustvovali sjednici. Upravo u toj činjenici ogleda se i nedosljednost još uvijek aktuelnog lidera SDP-a i ministra vanjskih poslova BiH, koji je u izbornoj noći najavio daljnju borbu za interese građana i hitnu predaju vlasti, a koji se dvije sedmice nakon toga nije pojavio na svom radnom mjestu na kojem je i te kako trebao biti.

(istinomjer.ba)

 

15 raseljenih i izbjeglih porodica u Bileći dobilo krov nad glavom

Početkom marta 2018. godine ozvaničen je početak realizacije projekta izgradnje stambene zgrade za 15 porodica...

Radovi na poddionici Buna-Počitelj odvijaju se “zadovoljavajućom dinamikom”

Polovinom maja 2018. godine, od strane Adnana Terzića, direktora JP Autoceste d.o.o. Mostar kao investitora, direktora Hering d.d. Široki Brijeg, Ladislava Bevande kao izvođača radova, te Denisa...Jedinstvene “beskontaktne kartice” i “elektronski čitači” još uvijek nisu u primjeni

Vlada Kantona Sarajevo je 29. marta ove godine, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela zaključak kojim je obavezala KJKP Gras i Centrotrans - Eurolines da omoguće korisnicima prevoza...