Ispunjeno

Konaković objavio privatnu prepisku zbog koje se “razišao” sa Izetbegovićem

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i lider političkog subjekta Narod i Pravda, Elmedin Konaković u više navrata je ponovio da je vrlo moguće da će objaviti neke od, kako ih je okarakterisao, “kompromitirajućih” poruka koje je razmjenjivao sa Bakirom i Sebijom Izetbegović.

Podsjećamo, u svom nedavnom medijskom obraćanju Konaković je iznio niz kritika na račun direktorice KCUS-a, Sebije Izetbegović, pozivajući se pritom i na “poruke” koje je ranije razmijenio sa porodicom Izetbegović glede rukovođenja u javnim ustanovama i preduzećima.

Volio bih da pokaže poruke, šta sam joj pisao kada je otišao dječiji kardio-hirurg sa KCUS-a. Šta sam joj pisao i govorio kada su mi se požalili ljekari ortopedi koji su možda simbol njenog obračuna sa ljudima. Kada krenete na Gavrankapetanovića, Tanovića, Biščevića, Maksića koji su doajeni i najbolji su u svome poslu, zato što vam nisu poslušnici, ja sam tu promijenio potpuno mišljenje o tome šta ona gore radi i to potkrijepio nizom dokaza. Nije džentlmenski da pokazujem njene poruke i neću to raditi, ali vrlo moguće da hoću njegove. Ja to nisam radio, nekako mi je bilo bezveze, ali čini se da oni nameću jedan novi koncept komuniciranja za koji sam ja vrlo spreman.

Elmedin Konaković, 24.07.2019.

Povodom ovih Konakovićevih izjava ubrzo se oglasio i Bakir Izetbegović.

Ne pratim kakve ocjene Konaković iznosi o mojoj supruzi, općenito ne pratim sve šta on priča i iznosi, jer njegovim pričama nema kraja. Da je imao bilo šta kompromitujuće o meni da iznese, uključujući i te SMS poruke, on bi to i učinio. Zato ga pozivam da to bez odlaganja uradi. Ako to ne učini, a neće, potvrdiće još jednom da govori neistine i da je jeftini manipulant.

Bakir Izetbegović, 29.07.2019.

Komentirajući ovu Izetbegovićevu izjavu te odgovarajući na pitanje da li će objaviti poruke zbog kojih se navodno “razišao” sa Bakirom Izetbegovićem, Konaković je za N1 televiziju odgovorio da će ih odmah objaviti.

Doslovno mi je rekao: tvoja izjava da ti je narod važniji od stranke šteti i tebi i stranci, stranka te čuva i postavlja itd. To je ono zbog čega sam se s njim razišao i ako mi je dao zeleno svjetlo vrlo rado ću objaviti. (…) Poslije emisije ću pokazati vama, a odmah ću objaviti i na društvenim mrežama.

Elmedin Konaković, 30.07.2019.

Ubrzo nakon ovog televizijskog gostovanja Konaković je na društvenim mrežama objavio spornu prepisku, napominjiću kako nije ranije objavio poruke jer je “loš osjećaj” da “dijeli tu privatnu prepisku”, dodajući i to da bi mu ranija objava istih “vjerovatno” u “kampanji donijela glasove”.

Na Konakovićev problem koji je tada on imao sa predsjednikom Općinskog odbora SDA Novi Grad, Husom Ćesirom, a što je bio povod za razmjenu ovih poruka, Izetbegović mu je između ostalog odgovrio: “Formulacija da ti je narod preči od SDA nanosi štetu i tebi i stranci. Stranka ti drži leđa, imenuje te, brani te kao porodica. Ne možeš govoriti o rodbini loše, bagatelisati je kompletnu samo zato što je jedan od trideset rođaka loš.”

Izvor: Elmedin Konaković, Facebook

Shodno navedenom, Istinomjer obećanju Elmedina Konakovića da će objaviti poruke za koje tvrdi da je ranije razmijenio sa svojim bivšim stranačkim šefom, Bakirom Izetbegovićem daje ocjenu ispunjeno.

 

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!