Neispunjeno

Još uvijek se čeka na otvaranje vrtića u Brestovčini

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić obratio se predstavnicima/ama medija nakon posjete predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović ovom gradu 23. februara 2022. godine, te tom prilikom najavio otvaranje vrtića u mjesnoj zajednici Brestovčina.

Screenshot: Moja Gradiška TV

Kako je tada izjavio Adžić, navedeni vrtić trebao je biti otvoren za “dvadesetak dana”.

S druge strane, završavamo i neke kapitalne infrastrukture koje su vezane za naše najmlađe, kao što je vrtić u Brestovčini. (…) Grad Gradiška je uložio dodatnih dva miliona KM da bi zaista mogli, evo, za nekih dvadesetak dana otvoriti taj vrtić.

Zoran Adžić, 23.2.2022.

Potpisivanjem ugovora između gradonačelnika Adžića i direktora preduzeća “Marković Invest RM” Rade Markovića, krajem oktobra 2019. godine, ozvaničen je početak izgradnje vrtića u prigradskoj mjesnoj zajednici Brestovčina, u vrijednosti od 1,8 miliona KM.

Adžić je u junu 2020. godine najavio otvaranje vrtića do kraja oktobra te godine. Međutim, na Istinomjerov upit o statusu implementacije projekta, u novembru 2020. godine iz Gradske uprave odgovoreno je da su radovi na izgradnji zgrade vrtića okončani, ali da nisu završeni vanjsko uređenje i opremanje objekta.

Budući da nakon novog obećanja Adžića o otvaranju spomenutog vrtića nije bilo javno dostupnih informacija o ovom projektu, Istinomjer je ponovo poslao upit na adresu Gradske uprave, a na koji je stigao odgovor sličan onom od prije godinu i po:

Vezano za Vaš upit od dana, 14.03.2022. godine, koristimo priliku da Vas informišemo da su radovi na izgradnji dječijeg vrtića u Brestovčini završeni. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova radovi na vanjskom uređenju nisu tekli predviđenom dinamikom, i po okončanju istih predviđeno je otvaranje vrtića, na kome su kao što smo naprijed naveli, radovi završeni.

Petra Lukić, Služba gradonačelnika Grada Gradiška, 15.3.2022.

S obzirom na činjenicu da vrtić u mjesnoj zajednici Brestovčina nije otvoren ni 20 dana nakon najave Zorana Adžića, Istinomjer obećanje gradonačelnika Gradiške ocjenjuje neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!