Neispunjeno

Novi vrtić u Brestovčini nije završen do kraja oktobra

Potpisivanjem ugovora između gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića i direktora preduzeća “Marković Invest RM” Rade Markovića, krajem oktobra prošle godine, ozvaničen je početak izgradnje vrtića u prigradskoj mjesnoj zajednici Brestovčina, u vrijednosti od 1,8 miliona KM.

Zahvalivši predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji, gradonačelnik Gradiške je tom prilikom izjavio:

Hvala predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji od pola miliona evra. Preostala sredstva obezbijeđena su iz gradskog budžeta. Obezbijedili smo i građevinsku dozvolu. Radovi na izgradnji vrtića od 1.800 kvadratnih metara mogu početi, očekujemo da ćemo naredne godine otvoriti vrata za 150 mališana.”

Zoran Adžić, 26. 10. 2019.

Obilazeći gradilište početkom februara ove godine, Adžić je obavijestio javnost da radovi teku i brže od predviđene dinamike i da se nada da će vrtić biti izgrađen i prije ugovorenog roka od 365 dana.

Tokom posjete Gradišci 17. 6. 2020. godine, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je, pored ostalog, da je izgradnja vrtića u završnoj fazi, dok je gradonačelnik Adžić, potvrdivši da bi novi vrtić trebao biti završen do kraja oktobra, dodao:

Ukupna investicija za izgradnju vrtića iznosi oko 2,3 miliona KM. Za izgradnju ovog objekta dobili smo i grant od Vlade Srbije od 500.000 evra, na čemu im još jednom zahvaljujem u ime svih građana. Trenutno imamo oko 200 djece koja čekaju na smještaj u vrtić, a sa izgradnjom ovog objekta i adaptacijom postojećih vrtića zadovoljićemo te potrebe.

Zoran Adžić, 17. 6. 2020.

Na Istinomjerov upit o trenutnom statusu projekta, 30. 11. 2020. godine odgovorila je šefica Odsjeka za administrativno-tehničke poslove i informisanje Grada Gradiška Petra Lukić:

Ugovorom o izvođenju radova na izgradnji vrtića u mjesnoj zajednici Brestovčina, zaključenim sa preduzećem “Marković Invest-RM” iz Laktaša, predviđeno je da rok za izvođenje radova traje 365 kalendarskih dana. Uvođenjem izvođača radova u posao 8. novembra 2019. godine, i pored mnogo smetnji pri izvođenju radova uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19, radovi na vrtiću su završeni 6. novembra 2020. godine. Trenutno je u fazi priprema tenderske dokumentacije za vanjsko uređenje i opremanje objekta.

Petra Lukić, 30. 11. 2020.

S obzirom na to da su radovi na izgradnji zgrade vrtića u mjesnoj zajednici Brestovčina okončani, ali da nisu završeni vanjsko uređenje i opremanje objekta, Istinomjer će obećanju Zorana Adžića, da će novi vrtić biti završen do kraja oktobra 2020. godine, dati ocjenu neispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!