Radi se na tome

Krajem oktobra najavljeno okončanje izgradnje vrtića u Brestovčini

Potpisivanjem ugovora između gradonačelnika Gradiške, Zorana Adžića i direktora preduzeća “Marković Invest RM”, Rade Markovića krajem oktobra prošle godine ozvaničen je početak izgradnje vrtića u prigradskoj mjesnoj zajednici Brestovčina vrijednog 1,8 miliona KM.

Tom prilikom gradonačelnik Adžić zahvalivši se predsjedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću na donaciji, najavio je da bi izgradnja vrtića trebala biti završena 2020. godine:

Hvala predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji od pola miliona evra. Preostala sredstva obezbeđena su iz gradskog budžeta. Obezbijedili smo i građevinsku dozvolu. Radovi na izgradnji vrtića od 1800 kvadratnih metara mogu početi, očekujemo da ćemo naredne godine otvoriti vrata za 150 mališana.

Zoran Adžić, 26. oktobar 2019.

Početkom februara ove godine, obilazeći gradilište Adžić je obavijestio javnost “da radovi teku i brže od predviđene dinamike i da se nada da će vrtić biti izgrađen i prije ugovorenog roka od 365 dana”.

Tokom svoje posjete Gradišci 17. 6. 2020. godine, predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović izjavila je pored ostalog da je izgradnja vrtića u završnoj fazi, dok je gradonačelnik Adžić potvrdivši “da bi novi vrtić trebao biti završen do kraja oktobra” dodao:

Ukupna investicija za izgradnju vrtića iznosi oko 2,3 miliona KM. Za izgradnju ovog objekta dobili smo i grant od Vlade Srbije od 500.000 evra, na čemu im još jednom zahvaljujem u ime svih građana. Trenutno imamo oko 200 djece koji čekaju na smještaj u vrtić, a sa izgradnjom ovog objekta i adaptacijom postojećih vrtića zadovoljićemo te potrebe.

Zoran Adžić, 17. juni 2020.

S obzirom da radovi na izgradnji vrtića u mjesnoj zajednici Brestovčina napreduju, Istinomjer će obećanju Zorana Adžića dati ocjenu radi se na tome, te ćemo pratiti da li će projekat biti okončan u najvaljenom roku do kraja oktobra tekuće godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!