Ispunjeno

Ispunjeno Dodikovo obećanje o formiranju Vlade RS

milorad dodik ispunjenoPredsjednik RS-a, Milorad Dodik nedavno je, nakon što je konstituisana Narodna skupština Republike Srpske, najavio kako će Vlada ovog entiteta biti formirana do 20. decembra. Iako u sjeni velikog skandala „kupovine poslanika“ u kojem je glavnu ulogu igrala nova stara premijerka Željka Cvijanović, a koji ni do danas nije rasvijetljen niti će po svemu sudeći ikada biti, NSRS je u srijedu 17. decembra izabrala članove nove Vlade u kojoj će i u buduće sjediti mnogi ministri iz prethodnog saziva.

Za ministra finansija izabran je dr Zoran Tegeltija, ministar unutrašnjih poslova je Dragan Lukač, dok je za ministra prosvjete i kulture izabran dr Dane Malešević. Narodna skupština Republike Srpske izabrala je Milenka Savanovića za ministra rada i boračko – invalidske zaštite, za ministra industrije, energetike i rudarstva izabran je Petar Đokić, dok je novi ministar pravde Anton Kasipović.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je prof. dr Stevo Mirjanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite, dr Dragan Bogdanić, a ministar nauke i tehnologije, prof. dr Jasmin Komić.

Za ministarku uprave i lokalne samouprave izabrana je Lejla Rešić, ministar trgovine i turizma je Predrag Gluhaković, dok je ministarka porodice, omladine i sporta dr Jasmina Davidović.

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju je Srebrenka Golić, ministar saobraćaja i veza, Neđo Trninić, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Zlatan Klokić, dok je za ministra za izbjeglice i raseljena lica izabran Davor Čordaš.

S obzirom da su članovi Vlade RS izabrani i prije 20. decembra, možemo zaključiti kako je Dodikovo obećanje tim činom ispunjeno.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!