Radi se na tome

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Tesliću do septembra ove godine

Radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Teslić teku po planu, kako je projektom i predviđeno, a planirani rok za njihov završetak je septembar 2022. godine.

Foto: Opštinska uprava Teslić
Foto: Opštinska uprava Teslić

Ugovor za izgradnju prečistača otpadnih voda u Tesliću potpisan je sredinom juna 2021. godine. Tom prilikom, kako je navedeno na službenoj web stranici Opštine Teslić, predstavnik izvođača radova naveo je da će radovi na izgradnji ovog postrojenja biti okončani “do kraja augusta, tj. maksimalno do 15. septembra sljedeće godine.”

Sredinom augusta 2021. godine, obilazeći radove na pripremi izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode, načelnik Opštine Teslić Milan Miličević dao je rok do kada će on biti i realiziran. Dodao je i da će završetkom ovog prečistača Opština Teslić biti jedna od prvih opština koja će se uklopiti u ekološke standarde kada je u pitanju tretman otpadnih voda.

Završetkom ovog prečistača, Opština Teslić će biti jedna od prvih opština koja će se uklopiti u sve ekološke standarde kada je u pitanju tretman otpadnih voda putem ovoga što se ovdje nalazi iza nas, iz čega će do decembra 2022. biti završeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Milan Miličević, 12.8.2021

Krajem novembra 2021. godine, načelnik Teslića i zamjenik načelnika Milovan Stanković obišli su radove na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, gdje su konstatovali da oni teku po planu, kako je projektom i predviđeno.

Očekuje se da će rok izgradnje biti ispoštovan i da bi najkasnije krajem septembra 2022. ovaj objekat trebao biti završen.

Milan Miličević, 25.11.2021.

U intervjuu iz decembra 2021. godine, načelnik Miličević je opet istaknuo da je realizacija projekta prečišćavanja otpadnih voda u toku te da će se izgradnja postrojenja završiti do kraja 2022. godine.

Projekti u oblasti vodosnabdjevanja, kanalisanja i prečišćavanja otpadnih voda, izgradnja putne infrastrukture, izgradnja ulica i rekonstrukcija jednog dijela postojećih ulica. Zatim rekonstrukcija gradskog mosta, nastavak regulacije korita Velike Usore itd. Ovi projekti su dio predizbornih obećanja sadašnje lokalne vlasti i uz njih koje smatram za najznačajnije, očekuje se realizacija čitavog niza manjih projekata (…) Izgradnju, rekonstrukciju i proširenje filter stanice i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda završimo do kraja naredne godine.

Milan Miličević, 6.12.2021.

Istinomjer je krajem maja 2022. godine poslao upit Opštini Teslić, zamolivši za informacije o stanju ovog postrojenja, s obzirom na činjenicu da nikakvih javno dostupnih informacija iz ove godine nema. Kako nam je odgovoreno iz ove institucije, predviđeni rok završetka radova je septembar 2022. godine, ali nam je pojašnjeno da postoji mogućnost i ranijeg završetka radova:

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji prečistača otpadnih voda, koji obuhvata kompletno gradsko i prigradsko područje opštine Teslić i oko 20.000 stanovnika, potpisan je 16.6.2021. godine, a ugovorom je predviđen rok izgradnje objekta od 15 mjeseci, dakle sa predviđenim završetkom radova u septembru 2022. godine. Dosadašnji radovi teku planiranom dinamikom i više od dvije trećine posla je do današnjeg dana urađeno, a prema riječima predstavnika izvođača radova kompanije „Higra“ iz Bijeljine, dosadašnjom dinamikom postoji izgledna mogućnost da se radovi završe i prije predviđenog roka, to jest u drugoj polovini avgusta 2022. godine.

Opštinska uprava Teslić, 30.5.2022.

S obzirom na to da je, prema riječima opštinske uprave, više od dvije trećine posla na izgradnji prečistača otpadnih voda već urađeno, Istinomjer ovom obećanju daje ocjenu radi se na tome. I dalje ćemo pratiti da li će ovaj projekat biti završen do septembra ove godine, kako je to najavio načelnik ove lokalne zajednice.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!