Najave

Hoće li Teslić do kraja naredne godine dobiti postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda?

Pripremni radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode u Tesliću su pri kraju, a načelnik ove lokalne zajednice Milan Miličević, prilikom posjete gradilištu navedenog projekta, dao je rok do kada će on biti i realiziran.

Foto. TVK3/Screenshot

Završetkom ovog prečistača, Opština Teslić će biti jedna od prvih opština koja će se uklopiti u sve ekološke standarde kada je u pitanju tretman otpadnih voda putem ovoga što se ovdje nalazi iza nas, iz čega će do decembra 2022. biti završeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Milan Miličević, 12.8.2021.

Miličević je tom prilikom objasnio da će sve što je priključeno na kanalizacioni sistem ove opštine ulaziti u sistem prečišćavanja otpadnih voda.

Ugovor za izgradnju prečistača otpadnih voda u Tesliću potpisan je sredinom juna 2021. godine. Tom prilikom, kako je navedeno na službenoj web stranici Opštine Teslić, predstavnik izvođača radova je naveo da će radovi na izgradnji ovog postrojenja biti okončani “do kraja augusta, tj. maksimalno do 15. septembra sljedeće godine.”

Istinomjer će pratiti hoće li postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Tesliću biti završeno do decembra 2022. godine, kako je to najavio načelnik ove lokalne zajednice.

(Istinomjer.ba)

 

Pitajte Istinomjer!