Neispunjeno

Obećani radovi nisu završeni do kraja septembra 

Nakon zastoja radova i sporova s bivšim izvođačem radova te raspisivanja i poništavanja odluka o izboru novog izvođača radova, završetak radova oko i u bihaćkoj sportskoj dvorani “Luke” nije okončan do kraja septembra.

Izvor: Elvedin Sedić/Facebook

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić je krajem augusta 2023. godine u prilogu Dnevnika na RTV USK najavio kada će radovi biti okončani i dvorana stavljena u funkciju

U ovom dijelu unutarnjih radova sve smo priveli kraju, osim parketa, a vanjski radovi trebali bi početi iduće sedmice i trebali bi biti završeni negdje do polovine septembra. Tako da, u konačnici, svi bi radovi trebali negdje do kraja septembra biti gotovi, kako smo i najavljivali, negdje u jesen, da bi mogli imati završene radove ove prve faze i staviti u funkciju dvoranu.

Elvedin Sedić, 22.8.2023.

Na upit koji je krajem septembra Istinomjer poslao Gradskoj upravi Bihaća odgovor nismo dobili.

Ipak, da vanjski radovi i početak postavljanja parketa nisu završeni ni do polovine, a ni do kraja septembra, potvrdio nam je sam gradonačelnik Bihaća objavom na svom Facebook profilu 12.10.2023. godine.

Kada je u pitanju završetak radova na SD Luke, radove su započela i posljednja dva izvođača, po ugovorima za nabavku i ugradnju sportskog parketa u glavnoj sali i okolno uređenje. Rok za izvođenje radova je 45 dana, ali izvođači tvrde da ugovorene poslove mogu završiti znatno prije ugovorenog roka, pa to i očekujemo.

Elvedin Sedić, 12.10.2023.

Rekonstrukcija i dogradnja sportske dvorane u Bihaću proistekle su iz zaključaka tematske sjednice Gradskog vijeća Bihać, održane sredinom 2017. godine. U maju 2020. godine potpisan je ugovor između gradskog organa, uprave Grada Bihaća, i izvođača radova, konzorcija “D-L”, s rokom završetka radova od devet mjeseci, odnosno do aprila 2021. godine, što je Istinomjer ocijenio neispunjenim. Nakon zastoja radova i sporova s konzorcijem “D-L”, raspisano je nekoliko javnih poziva te su i izabrani novi izvođači za izvođenje preostalih radova.

Više od tri godine prošlo je od početka rekonstrukcije i dogradnje sportske dvorane “Luke”. I pored najava da će radovi biti okončani do kraja septembra, to se nije desilo. Zbog toga obećanje gradonačelnika Bihaća Elvedina Sedića ocjenjujemo neispunjenim.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!