Najave

Hoće li dvorana “Luke” biti stavljena u funkciju krajem septembra?

Nakon zastoja radova i sporova s ​​bivšim izvođačem radova te raspisivanja i poništavanja odluka o izboru novog izvođača radova, završetak rekonstrukcije i dogradnje sportske dvorane “Luke” u Bihaću trebao bi biti okončan do kraja septembra.

Izvor: Grad Bihać

Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić je u prilogu Dnevnika na RTV USK najavio kada će radovi biti okončani i dvorana stavljena u funkciju

U ovom dijelu unutarnjih radova sve smo priveli kraju, osim parketa, a vanjski radovi bi trebali početi iduće sedmice i trebali bi biti završeni negdje do polovine septembra. Tako da u končnici, svi bi radovi trebali negdje do kraja septembra biti gotovi kako smo i najavljivali, negdje u jesen da bi mogli imati završene radove ove prve faze i staviti u funkciju dvoranu.

Elvedin Sedić, 22.8.2023.

Rekonstrukcija i dogradnja sportske dvorane u Bihaću proistekla je iz zaključaka tematske sjednice Gradskog vijeća Bihać, održane sredinom 2017. godine.

U maju 2020. godine, potpisan je ugovor između Gradskog organa uprave Grada Bihaća i izvođača radova, konzorcija “D-L”, sa rokom završetka radova od devet mjeseci, odnosno do aprila 2021. godine, što je Istinomjer ocijenio neispunjenim.

Nakon zastoja radova i sporova sa konzorcijem “D-L”, raspisano je nekoliko javnih poziva te su i izabrani novi izvođači za izvođenje preostalih radova.

Više od tri godine prošlo je od početka rekonstrukcije i dogradnje sportske dvorane “Luke”. Istinomjer će pratiti da li će do kraja septembra ova sportska dvorana biti stavljena u funkciju kako je obećao gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!