Neistina

Hasana Bašića, ipak, predložila SDU

Miro Lazović
Miro Lazović

“Bašić (Hasan, v.d. direktora GRAS Sarajevo) je imenovan uz saglasnost i sugestije većeg broja radnika Grasa koji su tvrdili da jedino on ima dovoljno hrabrosti da se uhvati u koštac s kriminalom i korupcijom koja je prisutna u tom preduzeću, tako da su ga oni predložili, a nikako Mira Jurić”, izjavio je Miro Lazović, potpredsjednik SDU BiH.

(Klix.ba, 12. 1. 2013.)

Komentar:

Bez ulaska u detalje u vezi sa raspravom o tome da li je Mira Jurić (bivša zastupnica kluba SDP-a u Skupštini KS, danas nezavisna zastupnica koja podržava novu Vladu KS) predložila Hasana Bašića za v.d. direktora KJKP GRAS, potpuno je jasno da je Miro Lazović izrekao neistinu. Dokaz ovoj tvrdnji je i stav SDU koji je izrečen na press konferenciji stranke, a kojoj je prisustvovao i Lazović:

“Socijaldemokratska unija BiH još jednom je odbacila politički dirigovane optužbe da je odgovorna za obustavu javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo. Kako su kazali na današnjoj konferenciji za novinare, sada već bivši v. d. direktora ovog komunalnog preduzeća Hasan Bašić jeste bio kandidat njihove stranke, ali ne i njihov član.” (Klix.ba, 18. 1. 2013.)

Dakle, prema očitovanju same stranke, Bašića je za v.d. direktora predložila SDU, a ne veći broj radnika GRAS-a, kako je to Lazović u svojoj izjavi ustvrdio.

Pitajte Istinomjer!