Haris Silajdžić: “Gradit ćemo Koridor 5C, a ne pričati o njemu”

Predizborni skup, Travnik: “Izgradnja koridora 5C je velika šansa za BiH. Gradit ćemo koridor 5C, a ne pričati o njemu. Koridor će promijeniti BiH iz temelja, jer tada ćemo iskoristiti veliki resurs koji imamo, možda i najveći pored vode, a to je luka Neum, koju moramo napraviti. To je naš prozor u svijet i šansa da postanemo pomorska zemlja. To je velika investicija i veliki posao, ali kada to realiziramo, BiH će stati u red razvijenih zemalja”, kazao je Silajdžić.
(Dnevni Avaz, 3. 9. 2006.)

Komentar:
Činjenica jeste da se autoput gradi, ali dinamikom kojom bi nam zavidjeli jedino Liberija, Somalija ili Sudan. Od 2000. do 2010. godine izgradili smo 40 km autoputa, odnosno desetinu koridora koji prolazi kroz FBiH. Dakle, put jeste izgrađen, ali djelomično, skoro nikako.

U očekivanju narednih aktivnosti na restauraciji kasarne Jajce

Nakon inicijative gradonačelnika Skake, kasarna “Jajce” dodijeljena je na korištenje Gradu Sarajevu, te je u skladu sa...

U toku tehnički prijem zgrade vrtića u Aleksandrovcu

Krajem augusta 2018. godine načelnik Opštine Laktaši, Ranko Karapetrović naveo je da je lokalna zajednica na čijem je čelu aplicirala kod Vlade Republike Srpske da izdvoji novac za izgradnju vrtića u...Zenička zaobilaznica: Blokada ili alternativno rješenje?

Proteklih dana svjedočili smo negodovanjima, kako lokalnog stanovništva, tako i gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića zbog izgradnje Zeničke zaobilaznice i preusmjeravanja saobraćaja kroz grad...