Neistina
Uncategorized

Dodik: Autoput samo što nije…

“Izuzetno nam je važan taj autoput. Već se gradi, a pokušao sam to i ubrzati. Trebalo bi to ostvariti kao regionalni projekt, odnosno regionalni autoput koji ide od Okučana, preko Nove Gradiške i Banje Luke na Kupres, tako da završava jednim krakom u Mostaru, a drugim prema Splitu.”
(Jutarnji list, 26.02.2006.)

***
“Očekujemo da će u septembru krenuti radovi na izgradnji tog autoputa (Banja Luka – Doboj) i do tada treba da uradimo još niz poslova koji se odnose dogovor o međusobnim pravima i obavezama”, rekao je Dodik u Banjaluci, nakon redovnog sastanka sa predstavnicima austrijske kompanije “Strabag”.
(24sata.info, 22. 4. 2009.)
***
“Čekaju nas obimni radovi pošto je riječ o najznačajnijim radovima koji se trenutno izvode u regiji. To je naš pokušaj odgovora na svjetsku ekonomsku krizu, jer samo tako obimni javni radiovi mogu da angažuju značajan dio privrede RS”, izjavio je Dodik u Banjoj Luci.
On je naglasio da su kompaniju Strabag podržali i najznačajniji politički i drugi faktori Austrije sa kojima će, takođe, danas razgovarati kako bi pripremni radovi mogli ad počnu već 1. juna, a izvedbeni i izgradnja 1. jula i da bi ovaj posao bio okončan tokom ljeta ili rane jeseni.
“Strabag ima novca za autoput, poslijepodne putujem u Beč”, izjavio je Dodik.
(Seebiz.eu, 16. 3. 2010.)
***
Komentar:
Premijeru RS-a se nema šta prigovoriti što se dosljednosti u obećanjima za gradnju autoputa tiče. Jedini je problem što je, u dosljednosti svojih obećanja, zaboravio da kaže istinu, a to je: autoputa nema i niko ne zna kad će ga biti. Nažalost.

Pitajte Istinomjer!