Fabrika Calzedonia ipak neće biti otvorena na dan Grada Gradiške

Tokom prošle godine na području Općine Gradiška započela je realizacija nekoliko stranih investicija u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola, a jedna od najvažnijih investicija je objekat površine 11 000 m2 koji gradi italijanska fabrika za proizvodnju donjeg rublja i čarapa Calzedonia.

Prilikom predizbornog skupa SNSD-a u septembru 2019. godine, Zoran Adžić, tadašnji načelnik Općine Gradiška govorio je o investicijama na području ove općine te se, između ostalog, dotakao i završetka radova i otvorenja ove fabrike.

Imamo investiciju, 11 000 kvadrata, Calzedonia, 15 miliona maraka je vrijednost, 500 radnika. Ja se nadam da će ta fabrika biti u dogovoru sa investitorom otvorena 24.04.2019. godine kada ćemo slaviti  dan Grada Gradiške.

Zoran Adžić, 27.09.2018.

Ipak, sudeći prema najnovijim informacijama, do otvorenja fabrike neće doći u aprilu, te bi prema posljednoj najavi radovi na izgradnji ovog objekta trebali biti završeni tek u julu 2019. godine.

Tokom jula Calzedonia će završiti gradnju pogona u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola u Gradišci (RS), što je investicija vrijedna 15 miliona eura.

Zoran Adžić, 12.04.2019.

Shodno navedenom, Istinomjer će obećanje Zorana Adžića da će fabrika Calzedonia biti otvorena 24.04.2019. godine ocijeniti kao neispunjeno, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti da li će radovi na ovom objektu biti završeni tokom jula ove godine.

(Istinomjer.ba)

Magazinović odlučan u borbi protiv odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori

Poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH i član Zelenog kluba, Saša Magazinović uputio je u ponedeljak, 22. jula 2019....

Radovi na rekonstrukciji izletišta Smetovi još uvijek traju

Iako je okončanje radova na projektu "Rekonstrukcija i uređenje izletišta Smetovi" najavljeno za sredinu jula ove godine do toga još uvijek nije došlo. Ipak, kako saznaje Istinomjer, još uvijek nije...U toku radovi na betonskoj konstrukciji sportsko-rekreacionog centra sa bazenima na Dobrinji

Načelnik Opštine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić još je na novogodišnjoj konfernciji za medije održanoj 30.12.2015. godine, govoreći o planovima za naredni period, pored ostalog najavio i početak...