Neispunjeno

Fabrika Calzedonia ipak neće biti otvorena na dan Grada Gradiške

Tokom prošle godine na području Općine Gradiška započela je realizacija nekoliko stranih investicija u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola, a jedna od najvažnijih investicija je objekat površine 11 000 m2 koji gradi italijanska fabrika za proizvodnju donjeg rublja i čarapa Calzedonia.

Prilikom predizbornog skupa SNSD-a u septembru 2019. godine, Zoran Adžić, tadašnji načelnik Općine Gradiška govorio je o investicijama na području ove općine te se, između ostalog, dotakao i završetka radova i otvorenja ove fabrike.

Imamo investiciju, 11 000 kvadrata, Calzedonia, 15 miliona maraka je vrijednost, 500 radnika. Ja se nadam da će ta fabrika biti u dogovoru sa investitorom otvorena 24.04.2019. godine kada ćemo slaviti dan Grada Gradiške.

Zoran Adžić, 27.09.2018.

Ipak, sudeći prema najnovijim informacijama, do otvorenja fabrike neće doći u aprilu, te bi prema posljednoj najavi radovi na izgradnji ovog objekta trebali biti završeni tek u julu 2019. godine.

Tokom jula Calzedonia će završiti gradnju pogona u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola u Gradišci (RS), što je investicija vrijedna 15 miliona eura.

Zoran Adžić, 12.04.2019.

Shodno navedenom, Istinomjer će obećanje Zorana Adžića da će fabrika Calzedonia biti otvorena 24.04.2019. godine ocijeniti kao neispunjeno, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti da li će radovi na ovom objektu biti završeni tokom jula ove godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!