Fabrika Calzedonia ipak neće biti otvorena na dan Grada Gradiške

Tokom prošle godine na području Općine Gradiška započela je realizacija nekoliko stranih investicija u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola, a jedna od najvažnijih investicija je objekat površine 11 000 m2 koji gradi italijanska fabrika za proizvodnju donjeg rublja i čarapa Calzedonia.

Prilikom predizbornog skupa SNSD-a u septembru 2019. godine, Zoran Adžić, tadašnji načelnik Općine Gradiška govorio je o investicijama na području ove općine te se, između ostalog, dotakao i završetka radova i otvorenja ove fabrike.

Imamo investiciju, 11 000 kvadrata, Calzedonia, 15 miliona maraka je vrijednost, 500 radnika. Ja se nadam da će ta fabrika biti u dogovoru sa investitorom otvorena 24.04.2019. godine kada ćemo slaviti  dan Grada Gradiške.

Zoran Adžić, 27.09.2018.

Ipak, sudeći prema najnovijim informacijama, do otvorenja fabrike neće doći u aprilu, te bi prema posljednoj najavi radovi na izgradnji ovog objekta trebali biti završeni tek u julu 2019. godine.

Tokom jula Calzedonia će završiti gradnju pogona u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola u Gradišci (RS), što je investicija vrijedna 15 miliona eura.

Zoran Adžić, 12.04.2019.

Shodno navedenom, Istinomjer će obećanje Zorana Adžića da će fabrika Calzedonia biti otvorena 24.04.2019. godine ocijeniti kao neispunjeno, uz napomenu da ćemo nastaviti pratiti da li će radovi na ovom objektu biti završeni tokom jula ove godine.

(Istinomjer.ba)

Izletište Smetovi bi trebalo dobiti novi izgled sredinom jula

Popularno zeničko izletište Smetovi trebalo bi uskoro dobiti novi izgled zahvaljujući projektu "Rekonstrukcija i...

Najavljeno skoro otvaranje ambulante u Hrasnom Brdu

U okviru Istinomjerovog istraživanja ispunjenosti predizbornih obećanja na lokalnom nivou u mandatu od 2016. do 2020. godine, jedno od 10 obećanja načelnika Opštine Novo Sarajevo, Nedžada Koldže koje...“Vrijeme je da čistimo”

Velika proljetna akcija pod nazivom “Vrijeme je da čistimo najavljena je još u februaru ove godine. Tada je navedeno da će ona uključivati različite aktivnosti poput čišćenja grada, uređenja parkova,...