Nedosljedno
Uncategorized

Ustavne promjene (ni)su potrebne BiH

“Što prije treba ući u ustavne promjene u BiH kako ne bismo došli sutra eventualno u situaciju da određene evropske strukture razmišljaju o nekim vrstama sankcija ili suspenzijama pojedinih sporazuma koje BiH već ima”, rekao je premijer RS Milorad Dodik u Aleksandrovcu, kod Laktaša.
(Izvor: Agencije, sina.ba, 8. 3. 2010.)
***
“(…) mislim da ustavne promjene nisu potrebne u BiH. One su dio političke ujdurme i političke galame iz Sarajeva i nekih međunarodnih predstavnika da modeliraju BiH kako oni hoće pod pričom o funkcionalnoj BiH”, rekao je Dodik.
(24sata.info, 7. 4. 2010.)
***
“Mi smo i ranije jasno rekli da nema potrebne atmosfere za ustavne promjene u BiH, te da će to pitanje vjerovatno biti otvoreno nakon oktobarskih izbora”, kazao je Dodik nakon razgovora s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, vođenih u Banjoj Luci.
(Oslobođenje, 18. 5. 2010.)
***
Komentar:
U samo dva mjeseca Milorad Dodik opovrgnuo je svoju prvu izjavu, da bi se nakon mjesec dana “druženja” sa kolegama iz HDZ-a, ponovo vratio na prvobitnu poziciju. Iz navedenog se, nažalost, može zaključiti da je Dodiku zapravo jedini interes stvaranje tenzija, kako bi mogao u miru raditi na “svojoj stvari”.

Pitajte Istinomjer!