Dodik: “Samo je Srbin mogao otići tako daleko”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik uputio je pismo Novaku Đokoviću nakon što je Federalni sud Australije odbacio Đokovićevu žalbu na ukidanje vize.

Mi u Republici Srpskoj, navikli na uskraćivanja prava svake vrste, navikli na razne nasrtaje na identitet, na sve moguće napade i etiketiranja najpogrdnijim imenima, u tvojoj pojavi i načinu na koji si poručio svijetu ko si i odakle si, odjednom smo postali važni, opet beskrajno ponosni i ubijeđeni da je samo Srbin mogao otići tako daleko i visoko, uz pomoć vlastitog truda, odlučnosti, vjere i sna. I tako će, Nole, ostati zauvijek!

Milorad Dodik, 16.1.2021.

Dodik je u pismu ustvrdio i da je Đokoviću zabranjen nastup na Australian Openu samo zbog toga što je Srbin.

Za nas u Republici Srpskoj nema dileme da je na sceni politička odluka i da se dobrim dijelom puno toga u Australiji sramno izdešavalo jer si Srbin. Tim više je tvoja žrtva, sportska i lična, i tvoja postojanost i vjernost sebi, održana u trajanju cijelog sramnog i montiranog procesa, za nas još sjajnija i značajnija.

Milorad Dodik, 16.1.2021.

Podsjećamo, Federalni sud Australije nije uvažio žalbu Novaka Đokovića na odluku o ukidanju vize, koju je donio ministar za imigraciona pitanja Alex Hawke. Teniser je prvobitno dobio medicinsko izuzeće da kao nevakcinisan protiv Covid-19 može ući u Australiju, ali, po dolasku na aerodrom, prebačen je u pritvor. Nakon odluke Federalnog suda Australije, Đoković je deportovan te mu je ulazak u ovu zemlju zabranjen na tri godine.

(Istinomjer.ba)

Pitajte Istinomjer!