Dodik o popularnosti Donalda Trumpa

Govoreći o svojoj ličnoj podršci aktuelnom predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je kako Trump ima najveći rast popularnosti u SAD-u. 

U kontinuitetu podržavam Donalda Trampa. Stvarno mislim da je Tramp jedan realan, racionalan političar, veliki lider koji je Americi vratio ekonomsku stabilnost i koji ima najveći rast popularnosti u SAD.

Milorad Dodik, 15.07.2019.

Ipak prema onome što se može vidjeti na web stranici “FiveThirtyEight” koja se bavi istraživanjem javnog mnijenja, a koja je u vlasništvu američke medijske kuće ABC News, Donald Trump gotovo da nikada od početka svog mandata nije imao manju popularnost. Ova web stranica inače uzima u obzir sve relevantne dostupne ankete o popularnosti američkog predsjednika koje se svakodnevno provode u SAD-u.

Naime, broj onih koji se ne slažu sa Trumpom na početku mandata prema ovom istraživanju iznosio je 41,3%, dok je taj procenat na dan 15. jula, odnosno nakon 907 dana njegovog mandata, iznosio 52,8%. 

Osim toga, Donald Trump je prema ovom istraživanju među najnepopularnijim američkim predsjednicima od kada se u SAD-u na ovaj način vrše ispitivanja javnog mnijenja o popularnosti predsjednika. 

Više možete pogledati na web stranici https://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/

S obzirom na sve navedeno Istinomjer će izjavu Milorada Dodika koja se odnosila na rast popularnosti Donalda Trumpa ocijeniti kao neistinitu. 

(Istinomjer.ba)

I BiH ima regulativu iz oblasti kibernetičke bezbjednosti

Na nedavno održanoj konferenciji posvećenoj novinama u IT oblasti ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko...

BiH nije “sastavljena” nego se “sastoji” od dva entiteta

U intervjuu koji je dao za rusku novinsku agenciju Sputnik, Milorad Dodik je ponovio jednu od svojih omiljenih interpretacija Ustava BiH prema kojoj je, kako on to tvrdi, BiH “sastavljena od dva...Od Nove godine u RS će biti veće plate?

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik ponovo je obećao povećanje plata u Republici Srpskoj. Prema jednom od ranijih Dodikovih obećanja prosječna plata u RS trebala je do polovine ove...