Neispunjeno
Uncategorized

Tunel “Stambolčić” – Premijerovo neispunjeno obećanje

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik istakao je da se završetak radova na izgradnji tunela ”Stambolčić” u opštini Pale očekuje sljedeće godine i da je Vlada izdvojila za izgradnju ovog tunela deset miliona KM.
“Namjera nam je što bolja funkcionalna povezanost i proširenje mogućnosti opštine i RS. Radovi se odvijaju intenzivno prema standardima koji trenutno važe i ovaj tunel će sigurno predstavljati preobražaj za cijeli kraj”, rekao je Dodik prilikom posjete delegacije Vlade RS lokaciji tunela.
(capital.ba, 24. 4. 2009.)
***
Javno preduzeće „Putevi RS-a“ dobilo je odobrenje od entitetske vlade da se zaduži za 75 miliona KM, a tim sredstvima bi trebalo da se finansiraju popravke puteva, te još neki projekti koji još nisu završeni, kao što je tunel Stambolčić. Mladen Lazendić, direktor „Puteva RS-a“, potvrđuje informaciju o namjeri kreditnog zaduženja, te da pripremaju uvjete za tender i očekuju da će im se javiti više banka, budući da jedna ne može izdvojiti toliku sumu.
(vijesti.ba, 22. 8. 2010.)

Komentar:
Iako je novac izdvojen, tunel Stambolčić još uvijek nije izgrađen. Sudeći po, kako političari vole reći, makro i mikroekonomskim pokazateljima, žitelji Pala će morati da se strpe.

Pitajte Istinomjer!