Neistina
Uncategorized

Dodik: dvije neistine u jednoj izjavi

Pola autoputa

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da “stanje u BiH i nije tako loše bez novog Vijeća ministara BiH.”
Izjavio je i da je “Apsurd je da nas (RS) u zajedničkim organima predstavlja neko, kao na primjer Mirko Pejanović”.

(SRNA, 23. 7. 2011.)

Komentar:

Mirko Pejanović je, kao delegat, položio zakletvu u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta 28. 4. 2011. godine te ni na koji način ne predstavlja RS u zajedničkim organima, kako je izjavio Dodik.
O tome da “stanje u BiH i nije tako loše bez Savjeta ministara”, najbolje svjedoči sljedeća izjava:

Britanski ministar za Europu David Lidington i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko pozvali su u utorak bh. vlasti da osam mjeseci nakon izbora što prije uspostave Vijeće ministara BiH, ističući da izostanak reformi i zaustavljanje približavanja Europskoj uniji najviše šteti građanima BiH, priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika.

“Parlament BiH i Vijeće ministara BiH imaju odlučujuću ulogu ukoliko BiH želi početi rješavati rastuće ekonomske i socijalne probleme u zemlji. Sa svakim danom koji prolazi bez državne vlasti usredotočene na euroatlantske integracije BiH gubi vrijeme koje nema”, rekao je Inzko tijekom susreta s britanskim ministrom za Europu.

(FENA, 7. 6. 2011.)

Dakle, BiH svakim danom gubi korak za Evropom zbog neformiranja vlasti, odnosno Vijeća ministara BiH, što i nije teško zaključiti. Milorad Dodik je izabrao da živi u paralelnom svijetu, ili mu ovakvo stanje odgovara zbog samo njemu znanih ciljeva, dok, s druge strane, ispaštaju svi građani BiH – u Federaciji, Republici Srpskoj i Distriktu Brčko.

Pitajte Istinomjer!